- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marile bănci vor să ajute investitorii să parieze pe moartea pensionarilor
Goldman Sachs, Deutsche Bank şi JP Morgan Chase vor să ajute investitorii să parieze pe moartea pensionarilor, prin vânzarea unor obligaţiuni garantate prin asigurările făcute de fondurile de pensii faţă de riscul ca clienţii lor să trăiască mai mult decât s-au aşteptat, relatează Bloomberg.
Marile bănci vor să ajute investitorii să parieze pe moartea pensionarilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)
Fondurile de pensii, cu active de peste 23.000 de miliarde de dolari, cumpără asigurări pentru riscul ca membrii lor să trăiască peste aşteptări.
Băncile vor să câştige comisioane prin crearea unor obligaţiuni şi alte instrumente financiare garantate prin aceste asigurări, pe care să le vândă investitorilor.
Partea grea este găsirea cumpărătorilor interesaţi să aştepte şi 20 de ani pentru profita de astfel de plasamente.
"Băncile caută tot mai mult să ofere soluţii derivate", a declarat Nardeep Sangha, director general la Abbey Life Assurance, divizie din Londra a Deutsche Bank care ajută fondurile de pensii să administreze riscul legat de longevitatea clienţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
România are cu 6.000 mai puţini pensionari, dar pensii mai mari
-
Cel puţin 100 de nord-coreeni au fost ucişi în lupte alături de forţele ruse, afirmă Seulul
-
Bulgaria introduce controale temporare la frontiera cu România începând cu 1 ianuarie 2025
Provocarea este de a face atractivă maturitatea lungă a riscurilor pentru investitori, inclusiv pentru fonduri suverane de investiţii şi fonduri private de investiţii, a adăugat Sangha.
Pe măsură ce asigurătorii ajung la limită în privinţa asigurărilor pentru fondurile de pensii, companii precum JP Morgan şi Prudential au format anul trecut un grup de tranzacţionare pentru a înfiinţa şi standardiza o piaţă secundară pentru aşa-numitele riscuri de longevitate.
De asemenea, sunt înfiinţaţi indici care măsoară ratele de mortalitate şi instrumente financiare prin care fondurile de pensii să plătească prime fixe investitorilor, în schimbul acoperirii riscului neîndeplinirii prognozelor.
Swiss Reinsurance, al doilea mare reasigurător la nivel mondial, a vândut în decembrie primele obligaţiuni de longevitate, în ceea ce a numit "un caz test" de vânzare a riscurilor pe pieţele de capital.
Goldman Sachs, cu sediul în New York, şi Deutsche Bank, din Frankfurt, au înfiinţat companii de asigurări care se angajează să plătească pensii, dacă beneficiarii trăiesc peste o anumită vârstă. În schimb, aceste companii primesc o parte din activele planului de pensie.
Aceste bănci, precum şi Morgan Stanley, Credit Suisse Group şi UBS caută soluţii să vândă instrumente financiare garantate prin astfel de asigurări investitorilor.
"În ultimă instanţă, capacitatea de reasigurare a riscurilor de longevitate se va termina, iată de ce este imperativ ca piaţa să se dezvolte. Canalul evident este cel al pieţelor de capital", a arătat Sangha.
Progresele realizate de medicină şi stilul de viaţă mai sănătos au făcut mai dificilă estimarea duratei de viaţă de către fondurile de pensii.
Speranţa de viaţă din Marea Britanie, de exemplu, creşte anual cu una-trei luni, potrivit companiei de asigurări Aegon.
Fiecare an care se adaugă la speranţa de viaţă creşte necesarul de fonduri pentru pensii cu 4%, potrivit unui raport publicat în martie de Aegon.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO