Marile centre industriale din perioada comunistă plătesc cele mai mari pensii

Moştenirea lui Ceauşescu: marile centre industriale din perioada comunistă plătesc cele mai mari pensii din economia locală, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
2114 afișări
Imaginea articolului Marile centre industriale din perioada comunistă plătesc cele mai mari pensii

Marile centre industriale din perioada comunistă plătesc cele mai mari pensii

Moştenirea industrială a României comuniste continuă să se facă simţită în prezent prin pensiile ridicate din fostele centre industriale ale ţării. Judeţele Hunedoara, Gorj, Braşov şi Galaţi, care au avut o puternică bază industrială în trecut, ocupă primele locuri în clasamentul judeţelor cu cele mai mari pensii medii în primul trimestru din anul 2024, după cum arată datele de la INS centralizate de Ziarul Financiar. Capitala este pe poziţia a doua în clasament, sub Hunedoara.

Judeţul Hunedoara a fost un important centru al industriei siderurgice şi al mineritului de cărbune. Oraşe precum Hunedoara şi Petroşani erau faimoase pentru complexurile industriale mari, cum ar fi combinatul siderurgic de la Hunedoara.

Judeţul Gorj, şi în special oraşul Târgu-Jiu, a fost un centru important pentru mineritul de cărbune, în special în bazinul minier al Olteniei. Galaţiul a fost un alt centru major al industriei siderurgice, având unul dintre cele mai mari combinate siderurgice din ţară, Combinatul Siderurgic Galaţi, cunoscut acum ca Liberty Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici