- Home
- Economic
- NEW YORK, (06.01.2014, 15:58)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marile economii ale lumii trebuie să refinanţeze datorii de 7.430 de miliarde de dolari în acest an
Marile economii ale lumii trebuie să refinanţeze datorii guvernamentale de 7.430 de miliarde de dolari în acest an, în timp ce creşterea costurilor de împrumut de la minimele record înregistrate anul trecut ar putea crea probleme statelor care trebuie să reducă deficitele bugetare.
Urmărește
288 afișări
Marile economii ale lumii trebuie să refinanţeze datorii de 7.430 de miliarde de dolari în acest an (Imagine: Shutterstock)
Valoarea titlurilor de stat scadente în acest an ale ţărilor G7 plus India, Rusia, Brazilia şi China este similară cu cea de anul trecut, după ce în 2012 s-a situat la 7.600 de miliarde de dolari, arată calculele Bloomberg. Din G7 fac parte SUA, Japonia, Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania şi Canada.
Statele Unite au de refinanţat cele mai mari datorii, de 3.100 de miliarde de dolari, în creştere cu 6% faţă de anul trecut. Pentru Rusia, Germania şi Japonia necesarul de refinanţare va scădea, în timp ce pentru Italia, Marea Britanie, Franţa, China şi India va creşte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Deficitele bugetare ale statelor dezvoltate au coborât de la 7,8% în 2009 la 4,1%, dar rămân la circa de două ori media deceniului de dinaintea crizei financiare. Costurile de împrumut ale guvernelor ar putea urca şi mai mult după ce randamentele medii au înregistrat anul trecut cea mai puternică creştere începând din 2006, în contextul îmbunătăţirii situaţiei economice şi a reducerii programului de achiziţii de obligaţiuni derulat de către Rezerva Federală a SUA (Fed).
"Necesarul de refinanţare rămâne ridicat în multe ţări dezvoltate, mai ales în SUA. Cea mai importantă aici este cererea şi nu oferta. Dacă cererea scade odată cu accelerarea economică, şi ne aşteptăm să se întâmple, va pune presiune pe costurile de împrumut", a declarat Luca Jellinek, şeful diviziei pentru strategie în privinţa dobânzilor la Credit Agricole.
Îndatorarea la nivelul celor 34 state membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică va creşte la 72,6% din PIB în acest an, de la 70,9% anul trecut şi 39% în 2007, estimează grupul.
După ce reducerea dobânzilor băncilor centrale la nivel global şi programul de achiziţie de obligaţiuni al Fed au împins randamentele obligaţiunilor guvernamentale la un minim record de 1,29% în mai, costurile de împrumut au crescut, potrivit Bank of America Merrill Lynch.
Randamentele au urcat la 1,84% în decembrie, creşterea de 0,41 puncte procentuale fiind cea mai puternică din ultimii 7 ani. Această majorare a dobânzii creşte cu 4,1 miliarde de dolari costurile anuale pentru o sumă de 1.000 de miliarde de dolari împrumutată.
Reducerea achiziţiilor de obligaţiuni ale Fed de la 85 de miliarde de dolari pe lună la 75 de miliarde de dolari, precum şi recuperarea economică din SUA determină investitorii să caute active cu randamente mai ridicate, potrivit Bloomberg.
Analiştii consultaţi într-un sondaj derulat de Bloomberg la 19 decembrie au estimat că Fed va continua să reducă achiziţiile de obligaţiuni cu câte 10 miliarde de dolari la următoarele şapte şedinţe, urmând să pună capăt programnului în decembrie.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe