Marile grupuri bancare internaţionale vor susţine băncile elene în timpul bailout-ului

Marile bănci multinaţionale au salutat ajutorul de 110 miliarde euro convenit de UE şi FMI pentru Grecia şi s-au angajat să-şi îndeplinească rolul în susţinerea măsurilor convenite de creditorii internaţionali cu statul elen, inclusiv sprijinind băncile greceşti.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Marile grupuri bancare internaţionale vor susţine băncile elene în timpul bailout-ului

Marile grupuri bancare internaţionale vor susţine băncile elene în timpul bailout-ului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Institutul Finanţelor Internaţionale (IIF), grup de lobby care reprezintă unele dintre cele mai mari bănci din lume, a anunţat luni că susţine programul de ajustări bugetare pe trei ani adoptat de Grecia şi acompaniat de ajutor extern de la statele din zona euro şi FMI.

Surse bancare au declarat anterior pentru Reuters că directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann, totodată preşedinte al IIF, ajută la coordonarea eforturilor sectorului privat pentru susţinerea măsurilor de bailout din Grecia.

Statul elen a convenit să aplice măsuri dure de austeritate în următorii trei ani pentru a obţine un ajutor extern de 110 miliarde euro de la statele din zona euro şi FMI.

"Ţinând cont de importanţa contribuirii la reconsolidarea încrederii şi stabilităţii, în situaţia care s-a creat în jurul Greciei, membrii Consiliului IIF au convenit să-şi joace rolul în susţinerea guvernului elen şi a băncilor greceşti. Este în interesul colectiv al instituţiilor (reprezentate de IIF), al tuturor părţilor interesate, al Greciei şi al sistemelor financiare din Europa şi din întreaga lume, iar toţi, inclusiv băncile şi investitorii, trebuie să evalueze schimbarea situaţiei din Grecia ca urmare a măsurilor solide şi a pachetului substanţial de sprijin", se arată într-un comunicat al IIF.

Potrivit Financial Times Deutschland, grupurile de asigurare Allianz şi MunichRe vor contribui de asemenea la pachetul de bailout al Greciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici