Marile instituţii financiare din SUA ar putea fi nevoite să-şi majoreze rezervele de capital

Marile instituţii financiare din Statele Unite ar putea fi nevoite să-şi majoreze rezervele de capital, parte a unui plan analizat de Rezerva Federală a SUA (Fed), pentru a împiedica o altă criză financiară, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Urmărește
5 afișări

Instituţiilor financiare ar putea fi obligate să deţină capital variind de la 8% la 14% din active, ajustat la nivelul de risc pe care îl prezintă, a indicat, într-un discurs, Daniel Tarullo, membru în consiliul de administraţie al Fed.

Nu a fost luată, încă, nicio decizie, însă în anumite cazuri extreme, rezervele de capital ar fi de două ori mai mari faţă de nivelul 7% convenit de autorităţile de reglementare din sectorul financiar la Basel, Elveţia.

"Structura de reglementare ar trebui să descurajeze creştere sau fuziuni cu posibile consecinţe la nivel de sistem, cu excepţia cazurilor când beneficiile pentru societate sunt semnificative. Nimeni nu mai vrea un nou program de salvare a sistemului financiar", a spus Tarullo, referindu-se la programul de 700 de miliarde de dolari derulat de SUA pentru sectorul financiar după declanşarea crizei în 2008.

Comentariile oficialului survin în contextul perpetuării dezacordurilor internaţionale privind nivelurile adecvate de capital pentru instituţiile financiare de importanţă sistemică. Autorităţile de reglementare din marile centre financiare sunt de acord că băncile au nevoie de rezerve de capital mai mari pentru a face faţă perturbărilor din piaţă, însă consensul pare că se încheie la acest aspect, notează cotidianul.

Liderii SUA vor un acord internaţional asupra acestui subiect, astfel încât băncile americane să nu fie puse în dezavantaj faţă de alţi concurenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici