- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.11.2023, 12:32)
- Cristina Bellu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marile patronate din UE cer Bruxellesului ca Pactul Verde să fie însoţit de un Pact Industrial
Marile patronate din UE cer autorităţilor de la Bruxelles ca Pactul Verde să fie însoţit de un Pact Industrial: Trebuie să decarbonizăm fără a dezindustrializa şi să ne asigurăm că întreprinderile au mijloacele necesare pentru a investi în această transformare.
Urmărește
161 afișări
Marile patronate din UE cer Bruxellesului ca Pactul Verde să fie însoţit de un Pact Industrial
Marile patronate din Uniunea Europeană membre BusinessEurope, printre care şi Confederaţia Patronală Concordia, organizaţie care reuneşte companii mari din cele mai importante sectoare ale economiei locale, susţin că transformarea Pactului Verde (Green Deal) într-o strategie de creştere care să atingă obiectivele „Fit for 55” pentru 2030, consolidând în acelaşi timp competitivitatea, trebuie să fie însoţită şi de un Pact Industrial (Industrial Deal), pentru a asigura că tranziţia verde şi digitală duce la un succes economic durabil şi la bunăstare socială.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Companiile europene sunt pe deplin angajate în dezvoltarea unei economii verzi şi în realizarea ambiţiilor UE privind neutralitatea climatică. Trebuie totuşi să decarbonizăm fără a dezindustrializa şi să ne asigurăm că întreprinderile au mijloacele necesare pentru a investi în această transformare profundă”, spun reprezentanţii marilor patronate din UE, citaţi de Ziarul Financiar.
În acest sens, reprezentaţii BusinessEurope îndeamnă viitoarea preşedinţie belgiană a UE să adopte câteva propuneri esenţiale pentru competitivitatea companiilor europene.
„Contăm pe Preşedinţia belgiană pentru a se asigura că UE:
-Asigură un nou design al pieţei energiei electrice şi merge dincolo de asta, abordând diferenţele structurale de cost al energiei dintre UE şi principalii competitori;
-Promovează dezvoltarea tuturor tehnologiilor care contribuie la decarbonizare, inclusiv a tehnologiilor-cheie pentru sectoarele greu de decarbonizat, pentru a stimula investiţiile transformatoare în toate sectoarele şi lanţurile valorice;
-Convine asupra unui cadru de guvernanţă economică credibil, favorabil investiţiilor şi creşterii economice;
-Promovează o abordare echilibrată a politicii sociale a UE, concentrându-se pe reducerea deficitului de forţă de muncă şi a necorelării competenţelor, prin măsuri de educaţie şi formare profesională şi o mai bună adaptare a programelor de studii la nevoile întreprinderilor. În acest sens, este necesară acordarea atenţiei speciale competenţelor necesare pentru tranziţia ecologică şi digitală, precum şi agrearea unor măsuri de activare a şomerilor şi a persoanelor inactive;
-Are o discuţie amplă cu partenerii sociali europeni cu privire la diverşi factori structurali care subminează competitivitatea şi investiţiile industriale în Europa pentru a deschide calea către un Pact industrial susţinut de liderii europeni, de angajatorii şi angajaţii europeni, care să poată fi pus în prim-planul agendei UE în 2024-2029”.
O altă acţiune prioritară pentru prima jumătate a anului 2024 vizează reducerea poverii de reglementare pentru companiile europene.
„Dezvoltarea companiilor europene este îngreunată de două fenomene. Pe de o parte, reglementarea excesivă, proceduri de aprobare complexe şi politici care reflectă aversiune faţă de risc, ceea ce împiedică inovarea, descurajează spiritul antreprenorial şi subminează investiţiile în Europa. Pe de altă parte, observăm că funcţionarea pieţei unice este încă deficitară, din cauza obstacolelor care persistă în calea mobilităţii transfrontaliere, a transpunerii şi aplicării neuniforme a reglementărilor UE şi a prea multor excepţii şi exceptări”, spun reprezentanţii BusinessEurope.
În paralel, oficialii BusinessEurope consideră că este esenţial să existe un echilibru între securitate şi stimularea economiei europene.
„UE reprezintă doar 6% din populaţia mondială, în timp ce 85% din creşterea economică din următorii ani va fi generată în afara UE. Nu vom deveni mai puternici din punct de vedere economic sau politic dacă întoarcem spatele lumii. Nu poate exista autonomie strategică fără deschidere”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: INS: Managerii preconizează creşterea preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţ
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36