- Home
- Economic
- (09.09.2024, 12:57)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mario Draghi a publicat raportul privind competitivitatea Europei: UE trebuie să investească de două ori mai mult decât a investit în reconstrucţia de după cel de-al Doilea Război Mondial
Uniunea Europeană trebuie să investească de două ori mai mult decât a investit în reconstrucţia de după cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat Mario Draghi, care a publicat un plan mult aşteptat pentru a opri declinul economic al continentului.
Urmărește
2384 afișări
„Aceasta este o provocare existenţială”, a declarat fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene în raportul său de 328 de pagini. Scopul este de a scoate UE dintr-o zonă de productivitate scăzută şi creştere economică slabă, în timp ce se află în urma Statelor Unite şi a Chinei, notează Politico.
Draghi a declarat că UE are nevoie de un nivel de investiţii fără precedent, mai mult decât dublu faţă de cel legat de Planul Marshall, care a canalizat 13 miliarde de dolari, echivalentul a aproximativ 150 de miliarde de dolari în prezent, către Europa de Vest la sfârşitul anilor '40 şi începutul anilor '50.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Draghi a declarat că, pentru a rezolva problema competitivităţii scăzute a UE, ar fi necesare investiţii anuale suplimentare de 750-800 miliarde de euro, echivalentul a 4,4-4,7 % din PIB-ul UE. Acest lucru ar aduce raportul dintre investiţii şi produsul intern brut la un nivel care nu s-a mai înregistrat din anii '70.
Draghi face presiuni pentru ca UE să emită noi datorii comune pentru a-şi finanţa nevoile industriale şi de apărare, ceea ce este contestat de mai multe guverne. El a remarcat că obiectivul Europei de a-şi reduce emisiile de gaze cu efect de seră la zero până la mijlocul secolului oferă blocului comunitar şansa de a construi şi exporta tehnologii curate în întreaga lume.
„Ar trebui să renunţăm la iluzia că doar amânarea poate păstra consensul”, a spus el. „Amânarea nu a produs decât o creştere mai lentă şi, cu siguranţă, nu a mai obţinut niciun consens. Am ajuns în punctul în care, fără acţiune, va trebui fie să ne compromitem bunăstarea, mediul sau libertatea”.
Raportul susţine că în centrul problemelor economice ale Europei se află costul energiei pentru industrie, care în prezent este obligată să plătească cu 158% mai mult pentru electricitate decât în SUA şi cu 345% mai mult pentru gazele naturale.
Draghi consideră inteligenţa artificială drept o oportunitate pentru Europa de „a-şi remedia eşecurile în materie de inovare şi productivitate şi de a-şi reface potenţialul de producţie”. El solicită ca inteligenţa artificială să fie integrată „în industriile noastre existente, astfel încât acestea să poată rămâne în frunte”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Franţa cere Comisiei Europene extinderea termenului pentru reducerea deficitului bugetar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe