- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mario Monti: Spania ar putea reaprinde criza datoriilor de stat
Premierul italian, Mario Monti, avertizează că Spania ar putea reaprinde criza datoriilor de stat, din cauza dificultăţilor pe care le întâmpină în privinţa stabilizării finanţelor publice, oficialul recomandând guvernului de la Madrid să se concentreze pe "tăieri" în bugetul general.
Mario Monti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Nu este nevoie de prea mult pentru reapariţia riscurilor de contagiune", a spus Monti la o conferinţă susţinută duminică în Italia, la câteva zile după ce guvernul de la Roma a adoptat o lege de modificare a reglementărilor din domeniul muncii, potrivit Bloomberg.
Monti a lăudat măsurile luate de guvernul spaniol pentru "relaxarea" reglementărilor de pe piaţa muncii şi a recomandat Spaniei să dea mai multă atenţie scăderii deficitelor din bugetul naţional.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Miniştrii Finanţelor din zona euro se pregătesc să adopte în următoarele zile un acord de consolidare a mecanismelor de siguranţă ale blocului monetar.
Oficialii se vor întâlni vineri la Copenhaga pentru a pune la punct o înţelegere care va ridica plafonul de 500 miliarde euro al fondurilor de urgenţă ale zonei euro.
Simptomele crizei datoriilor de stat s-au redus în ultima perioadă, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a injectat 1.000 miliarde euro prin două operaţiuni de refinanţare pe trei ani destinate băncilor, efectuate în decembrie şi februarie, iar Uniunea Europeană şi FMI au aprobat cel de-al doilea acord de asistenţă externă pentru Grecia, de 130 miliarde euro.
Pe de altă parte, zona euro pare că se îndreaptă către o perioadă de recesiune profundă, din cauza măsurilor de austeritate care au rolul de a reduce deficitele bugetare şi datoriile publice, însă exercită presiuni asupra creşterii economice.
Gravitatea situaţiei este subliniată de revenirea în creştere a costurilor de finanţare ale Spaniei şi Italiei.
Randamentul de referinţă al obligaţiunilor Spaniei cu maturitatea la zece ani a crescut săptămâna trecută cu 19 puncte de bază (0,19 puncte procentuale), la 5,39%, în urcare pentru cea de-a treia săptămână consecutiv. Economistul şef al Citigroup, Willen Buiter, a declarat că Spania riscă tot mai mult să ajungă la restructurarea datoriilor.
În acelaşi timp, randamentul titlurilor italiene cu maturitatea similară a urcat cu 20 puncte de bază, la 5,06%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40