Mark Mobius: Multe argumente privind existenţa unei crize globale sunt inventate

Euro va rămâne ca rezultat al dezbaterilor şi reformelor implementate la nivelul Uniunii Europene, iar multe dintre argumentele privind existenţa unei crize globale sunt inventate, apreciază Mark Mobius, şeful Franklin Templeton Emerging Markets.

Urmărește
927 afișări
Imaginea articolului Mark Mobius: Multe argumente privind existenţa unei crize globale sunt inventate

Mark Mobius (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Nu cred că avem o criză, cred că foarte multe din argumentele privind o criză globală sunt inventate. Este adevărat că ritmul adevărat că ritmul de creştere la nivelul Europei a încetinit, dar este un lucru pe care l-am putut sesiza de mai multă vreme. Sunt îngrijorări cu privire la euro şi cu privire la ce se va întâmpla cu UE, însă nu cred că ne confruntăm cu o criză în sensul unei probleme majore. Cred că există mulţi investitori care ar vrea să vadă UE destrămându-se. Moneda euro va rămâne, şi ca rezultat al dezbaterilor care sunt acum în UE şi al reformelor implementate, Europa va deveni mai puternică, va ieşi o Uniune mai puternică", a afirmat Mobius la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

El crede că argumentele sunt inventate în primul rând de "cei care nu doresc reformă", dar şi de către "cei care nu vor să vadă o monedă euro puternică".

"Trebuie să fim foarte atenţi în tragerea concluziilor şi luarea unor decizii greşite. Este foarte interesant, dacă aţi observat, cursul de schimb al monedei euro prin referinţă cu dolarul şi alte monede nu a devenit mai slab. Ceva se întâmplă, care ne indică faptul că oamenii încă au încredere în euro", a mai spus şeful Franklin Templeton Emerging Markets, cunoscut pe pieţele financiare pentru expertiza referitoare la pieţele emergente, despre care consideră că oferă cele mai bune oportunităţi pentru investitori.

Franklin Templeton a preluat în septembrie 2010 administrarea Fondului Proprietatea, fond care deţine în prezent participaţii la companii de stat importante precum Hidroelectrica (19,9%), Romgaz (15%), Nuclearelectrica (9,7%), Transgaz (15%) şi Complexul Energetic Oltenia (21,5%), dar şi la companii privatizate precum OMV Petrom (20,1%), Alro (10,2%) sau BRD (3,6%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici