Mars ajunge la un acord pentru a cumpăra producătorul Pringles cu 29 de miliarde de dolari

Gigantul din domeniul alimentar Mars a ajuns la un acord pentru a achiziţiona Kellanova, producătorul Pringles şi Pop-Tarts, la o evaluare de peste 29 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai mari tranzacţii ale anului, afirmă surse citate de Financial Times.

Urmărește
266 afișări
Imaginea articolului Mars ajunge la un acord pentru a cumpăra producătorul Pringles cu 29 de miliarde de dolari

Mars ajunge la un acord pentru a cumpăra producătorul Pringles cu 29 de miliarde de dolari

Compania americană Mars, cunoscută pentru gustările precum M&M's, Snickers şi Skittles, intenţionează să plătească 83,50 dolari pe acţiune pentru Kellanova, au declarat sursele FT.

Un anunţ care să dezvăluie tranzacţia Mars este aşteptat miercuri dimineaţă la New York. De asemenea, Mars va prelua o datorie netă de 6 miliarde de dolari, au adăugat persoanele.

Preţul pe care Mars se oferă să îl plătească este neobişnuit în sectorul de consum, în special pentru o companie care fabrică produse care au căzut în dizgraţia clienţilor preocupaţi de sănătate.

Mars, care este una dintre cele mai mari întreprinderi de familie din lume, se mândreşte cu vânzări anuale de peste 50 de miliarde de dolari şi cu peste 150.000 de angajaţi.

Tranzacţia se va confrunta probabil cu obstacole antitrust semnificative, deoarece organele de supraveghere a concurenţei numite de administraţia preşedintelui Joe Biden au contestat agresiv fuziunile şi achiziţiile mari.

Tranzacţiile au încetinit brusc în ultimii ani, deşi au început să se redreseze în ultimele luni. În cazul în care achiziţia Kellanova de către Mars va fi aprobată, este posibil ca aceasta să iniţieze un nou val de tranzacţii în acest sector.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici