După Bucureşti, Uber s-a extins în Cluj, Timişoara, Braşov şi Iaşi. La fel ca în celelalte oraşe din România, şoferii parteneri din Constanţa sunt licenţiaţi pentru a transporta pasagerii în siguranţă către destinaţiile lor. În Constanţa, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei.
Opţiunile generale de siguranţă pentru pasageri disponibile în aplicaţia Uber includ accesul la informaţii despre şofer, afişând fotografia acestuia, modelul şi numărul maşinii, alături de rating. Pasagerii pot urmări cursele în aplicaţie, atât înainte de sosirea maşinii la locul de preluare, cât şi în timpul călătoriei, şi pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere.
Uber a lansat o serie de măsuri şi proceduri pentru siguranţă şi igienă, pentru a ajuta comunităţile locale să se deplaseze cu uşurinţă în perioada pandemiei. Atât şoferii, cât şi pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor şi sunt rugaţi să confirme că au înţeles şi că respectă regulile de sănătate şi siguranţă recomandate de organizaţiile mondiale de sănătate.
În România, la fel ca în restul ţărilor în care este prezent, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă şoferii poartă mască de protecţie, susţine compania. Aceştia trebuie să-şi facă un selfie înainte de a se conecta în aplicaţie. De asemenea, Uber a oferit şoferilor produse dezinfectante şi a instalat în mod gratuit panouri separatoare în majoritatea vehiculelor.