„Masa lui Putin”, la liber pentru clienţii ruşi. Războiul n-a oprit exportul de mobilier artizanal

  • Sancţiunile UE nu afectează mobilierul de designer, care nu este considerat un articol de lux.
  • Produsele italiene sunt importate prin Turcia şi prin Kazahstan.
  • Primul magazin Albed din Nova Milanese se deschide la Moscova.
Urmărește
428 afișări
Imaginea articolului „Masa lui Putin”, la liber pentru clienţii ruşi. Războiul n-a oprit exportul de mobilier artizanal

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron la Kremlin, pe 7 februarie 2022: masa de 6 metri lăcuită alb cu fete aurii este o piesă unică produsă de Oak di Cantù

Fotografia lui Emmanuel Macron şi Vladimir Putin la Kremlin aşezaţi pe părţile opuse ale unei mese impunătoare de 6şase metri lăcuite în alb cu foi de aur a făcut înconjurul lumii.

O piesă unica din stejarul Cantù care spune mai mult decat multe cuvinte despre fabricantul de mobilă din Brianza, Monza şi Como.

Solicitările continuă să ajungă în Brianza, în ciuda războiului, şi care pot fi onorate pentru că sancţiunile UE nu afectează mobilierul de design, nefiind considerat un articol de lux.

Afaceri cu Rusia

Activitatea comercială este confirmată de antreprenori şi de datele de la Camera de Comerţ, conform cărora Rusia a plătit pe mobilă peste 175 de milioane de euro în 2021, în creştere cu 17% faţă de 2020, când Brianza s exportat la Moscova în valoare de 150.270.320 euro.

Pe site-ul său, Camera de Comerţ din Italia publică o listă actualizată a bunurilor şi a persoanelor fizice şi juridice implicate în sancţiuni precum şi o procedură electronică de eliberare a certificatelor care trebuie să însoţească o declaraţie de la societatea respectivă, care să ateste că bunurile şi destinatarii nu fac obiectul sancţiunilor stabilite de legislaţia Uniunii.

Export în capitala Rusiei

De la începutul conflictului, aceste declaraţii au fost furnizate de 180 din 1.354 de companii Legno Arredo din provincia Monza şi Brianza, pentru care piaţa rusă reprezintă 3,5% din totalul exporturilor, conform cifrelor furnizate de Assolombarda.

„Nimic nu ne împiedică să exportăm în Rusia, dar, în practică, aproape totul s-a oprit. Pentru noi, piaţa din Rusia şi Ucraina valorează 20% din cifra de afaceri, lucrăm la proiecte la cheie, mulţi dintre clienţii noştri sunt acum pe lista neagră a celor afectaţi de sancţiuni, dar nici cei care ar putea cumpăra nu o fac, pentru că există în curs de desfăşurare un război şi amenajarea caselor poate aştepta. În orice caz, clienţii sau comercianţii cu amănuntul caută modalităţi alternative de a importa produse italiene prin Turcia sau Kazahstan”, explică Andrea Turri, şeful Turri srl, companie fondată în 1925.

Investiţie la Moscova

Războiul nu a oprit deschiderea primului magazin monobrand la Moscova al Albed di Nova Milanese, o companie specializată în uşi de design şi sisteme modulare pentru dressing: „În ultimii ani, Ucraina a crescut mult mai mult decât Rusia. În februarie eram pe punctul de a deschide la Moscova cu un partener local. Am crezut că totul se va opri, dar proiectul continuă. În Ucraina, pe de altă parte, agentul meu este şi un prieten drag: la izbucnirea războiului, primul meu gând a fost să-i salvez familia şi i-am găzduit soţia şi copiii în casa mea”, spune proprietarul Andrea Delmonte.

Alessandro Maroni, proprietarul Maroni Extreme Woodwoorking, întreţine şi relaţii umane şi comerciale cu Rusia: „Se menţin contactele de afaceri. Adevărata problemă este aprovizionarea cu materii prime, în special placajul de mesteacăn, dar şi stejarul care provine din zona balcanică şi a suferit creşteri semnificative. 9% din lemnul prelucrat în Brianza provine din Rusia”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici