Prima pagină » Economic » Sfârşitul unei ere. După 10 ani de creştere fără oprire Netflix a înregistrat prima scădere a numărului de abonaţi. Efectul veştii: Acţiunile Netflix s-au prăbuşit pe bursă

Sfârşitul unei ere. După 10 ani de creştere fără oprire Netflix a înregistrat prima scădere a numărului de abonaţi. Efectul veştii: Acţiunile Netflix s-au prăbuşit pe bursă

Acţiunile Netflix au scăzut cu peste 20%, după ce compania a anunţat că perioada de zece ani de creştere a numărului de abonaţi s-a încheiat în primul trimestru şi a recunoscut că devine "mai greu să crească numărul de membri" pe multe pieţe.
Sfârşitul unei ere. După 10 ani de creştere fără oprire Netflix a înregistrat prima scădere a numărului de abonaţi. Efectul veştii: Acţiunile Netflix s-au prăbuşit pe bursă

Acţiunile Netflix au scăzut marţi cu peste 20%, după ce compania a anunţat că perioada de zece ani de creştere a numărului de abonaţi s-a încheiat în primul trimestru şi a recunoscut că devine „mai greu să crească numărul de membri” pe multe pieţe.

Pionierul streamingului a mai spus că numărul de abonaţi va scădea cu încă 2 milioane în actualul trimestru, la aproximativ 219,6 milioane, după ce a scăzut cu aproximativ 200.000 în primul trimestru. Investitorii se aşteptau la o creştere de 2,6 milioane de abonaţi, potrivit FT.

Netflix a pus încetinirea în parte pe seama semnelor de saturaţie pe principalele sale pieţe. Dar a recunoscut, de asemenea, impactul creşterii concurenţei din partea serviciilor de streaming lansate de grupuri media tradiţionale precum Disney, Warner Bros Discovery şi Paramount.

Netflix a recunoscut că creşterea veniturilor sale a „încetinit considerabil”. În primul trimestru, veniturile Netflix au crescut cu 10%, până la 7,8 miliarde de dolari, sub aşteptările Wall Street de 7,9 miliarde de dolari. Profitul de 3,53 dolari pe acţiune a fost peste aşteptări.

Compania a declarat că va încerca să stimuleze creşterea prin îmbunătăţirea „calităţii programelor şi recomandărilor” şi prin încercarea de a taxa o parte din cele 100 de milioane de gospodării care împart conturile altor utilizatori.