Maşinile înmatriculate în Transnistria nu vor mai putea trece graniţa

Guvernul de la Chişinău a aprobat o lege conform căreia, începând cu 1 ianuarie 2008, automobilele înmatriculate în Transnistria nu vor mai putea traversa graniţa administrativă, iar din 2009 nu vor mai putea circula pe întregul teritoriu al ţării.

Urmărește
35 afișări
Imaginea articolului Maşinile înmatriculate în Transnistria nu vor mai putea trece graniţa

Maşinile înmatriculate în Transnistria nu vor mai putea trece graniţa

Guvernul şi-a motivat decizia prin crearea unei Baze Centrale de Date care să pună în ordine Registrul de Stat al Transportului. Ministrul Dezvoltării Informaţionale, Vladimir Malojen a precizat că noile reguli vor fi aplicate pe teritoriul întregii ţări, indiferent dacă proprietarii vehiculelor au acte de rezidenţă în partea stânga sau dreapta a Nistrului, relatează BBC România, în pagina electronică.

Proprietarii vehicolelor cu numere de înmatriculare transnistrene vor avea la dispoziţie şase luni pentru clarificarea situaţiei automobilelor, a precizat oficialul. Măsura mai este argumentată şi prin diferenţa de cost dintre taxele percepute de serviciile vamale din Transnistria şi cele ale Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la introducerea unui automobil în ţară, care ajunge la 70-75 de procente.

Conform aceluiaşi proiect de lege, maşinile introduse în Transnistria până în anul 1993 nu vor avea nevoie de proceduri vamale suplimentare, potrivit ministerului, acestea fiind necesare pentru circa 200 de mii de automobile.

Potrivit informaţiilor Ministerului de Interne, poliţia din Republica Moldova a confiscat deja peste două mii de plăcuţe aparţinând automobilelor înmatriculate în stânga Nistrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici