Maşinile second-hand care se vând cel mai repede şi cel mai încet în România

O maşină la mâna a doua se vinde în patru până la nouă săptămâni, în România. Din top 5 maşini, cele mai vândute din România provin toate din Japonia.

Urmărește
2440 afișări
Imaginea articolului Maşinile second-hand care se vând cel mai repede şi cel mai încet în România

Românii preferă maşinile din clasa economică, deoarece aceste modele şi-au găsit cel mai rapid proprietari noi. Cu toate acestea, pentru a vinde anumite modele poate dura peste două luni, relevă cercetările companiei de date auto carVertical.

Din top 5 maşini, cele mai vândute din România provin toate din Japonia, fiind produse de Honda, Suzuki şi Mitsubishi. Este nevoie în medie de 25,7 zile pentru a vinde o Suzuki Grand Vitara, care este maşina cel mai rapid vândută din ţară. Această maşină oferă şoferilor capabilităţi SUV şi este şi destul de ieftină, ceea ce o face o alegere populară pe piaţa maşinilor second hand.

Grand Vitara este urmată de Honda Accord (26,3 zile), Honda Civic (26,5 zile), Suzuki Swift (26,5 zile) şi Mitsubishi ASX (27 de zile).

Aceste modele au o reputaţie bună în rândul şoferilor, ceea ce duce la o creşte a cererii.

Dintre toate maşinile vândute în România, vehiculele din clasa economică îşi găsesc cel mai rapid un cumpărător.

„Cererea de maşini rulate de bună calitate este încă foarte mare pe piaţa din România, iar oferta nu este pe măsură. În teorie, acest lucru ar trebui să scadă numărul de tranzacţii şi să afecteze timpul de vânzare a maşinilor în general. De asemenea, arată că oamenii preferă să aleagă vehicule mai fiabile şi explică de ce modelele menţionate mai sus se vând mai repede decât altele”, spune Matas Buzelis, expert auto din cadrul companiei citate.

Vânzarea unor modele necesită, însă, timp şi răbdare. Vehiculul care se vinde cel mai greu în România este Porsche Taycan, acesta stând 66,9 de zile în medie pe piaţă.

Jeep Renegade (52,5 zile), Kia Niro (51,8 zile) şi Alfa Romeo Stelvio (51,1 zile) sunt, de asemenea, maşini care necesită mai mult timp pentru a le vinde. La mică distanţă în spatele lor un alt Porsche şi-a asigurat locul 5 – Porshe 911, vândut în medie în 48,3 zile.

În general, maşinile de lux şi de clasă premium sunt mai greu de vândut, deoarece doar o mică parte din şoferi îşi pot permite să cheltuiască zeci sau chiar sute de mii de euro pe un vehicul.

Pentru a vinde un Volkswagen Golf în România este nevoie, în medie, de 31 de zile. Oferta de Golf-uri pe piaţă este mare, prin urmare vânzătorii trebuie să dea dovadă de răbdare până găsesc un cumpărător.

Diferite modele ale aceluiaşi producător se vând, de asemenea, diferit. De exemplu, Dacia Logan îşi găseşte un proprietar nou în patru săptămâni (28,7 zile), în timp ce este nevoie de o săptămână în plus (34,8 zile) pentru a vinde o Dacia Lodgy.

Mărcile populare precum BMW se situează undeva la mijloc.

„Piaţa de maşini second hand din România suferă în continuare de consecinţele cauzate de războiul în curs de desfăşurare al Rusiei în Ucraina. Pe măsură ce lanţul de livrare a maşinilor noi este întrerupt, acest lucru afectează şi piaţa de maşini second hand. Nu este clar când se va îmbunătăţi situaţia, ceea ce duce la o căutare mai lungă şi mai complicată pentru maşinile second hand”, spune Buzelis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici