- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Măsuri guvernamentale pentru a atenua problemele cauzate de inflaţie, în lume
Perturbarea lanţurilor de aprovizionare globale din pandemiei şi efectele secundare ale războiului Rusiei în Ucraina s-au combinat pentru a determina creşterea preţurilor la energie, mărfuri şi produse de primă necesitate, scrie Reuters.
Mai jos este prezentată o listă a unora dintre măsurile luate de guverne în favoarea consumatorilor şi companiilor:
AMERICA:
* Statele Unite vor ajuta milioane de foşti studenţi îndatoraţi prin anularea a 10.000 de dolari din împrumuturile studenţeşti restante. Măsura vine în urma "Legii de reducere a inflaţiei" de 430 de miliarde de dolari, prezentată luna trecută, care include reduceri ale preţurilor la medicamentele pe bază de reţetă şi credite fiscale pentru a încuraja eficienţa energetică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
* Gigantul petrolier brazilian Petrobras a anunţat pe 1 septembrie o reducere de 7% a preţurilor la benzina de la poarta rafinăriei, a patra reducere consecutivă a preţului la benzină de la jumătatea lunii iulie. În iulie, guvernul a redus taxele pe carburanţi şi a majorat plăţile de asistenţă socială.
* Chile a anunţat în iulie un plan de ajutor de 1,2 miliarde de dolari, care include subvenţii pentru angajaţi şi plăţi unice de 120 de dolari pentru 7,5 milioane de locuitori din cei 19 milioane de locuitori.
EUROPA:
* Germania va cheltui cel puţin 65 de miliarde de euro pentru un nou pachet de măsuri de protecţie a consumatorilor şi a întreprinderilor împotriva inflaţiei. Planul include o taxă pe câştiguri excepţionale, creşteri ale beneficiilor şi extinderea subvenţiilor pentru transportul public. Berlinul anunţase deja taxa pe preţul gazelor naturale pe care intenţionează să o impună consumatorilor începând cu 1 octombrie, în timp ce în iulie a convenit asupra unui ajutor de stat de 15 miliarde de euro (15,05 miliarde de dolari) pentru Uniper, cel mai mare importator de gaze ruseşti din ţară.
* Spania va reduce taxa pe valoarea adăugată (TVA) la gaze de la 21% la 5% începând din octombrie, pentru a ajuta gospodăriile să achite facturile la utilităţi. De asemenea, guvernul a redus TVA-ul la electricitate de două ori în ultimul an, la 5%.
* Finlanda şi Suedia vor oferi garanţii de miliarde de dolari companiilor energetice. În august, guvernul suedez a declarat că se aşteaptă să dispună de 90 de miliarde de coroane suedeze pentru a ajuta consumatorii cu preţurile record la electricitate.
* Italia pregăteşte un nou pachet de mai multe miliarde de euro pentru a ajuta firmele şi familiile să se protejeze de inflaţie. Proiectul de lege s-ar adăuga la cele aproximativ 52 de miliarde de euro pe care Roma le-a bugetat deja în acest an pentru a atenua impactul preţurilor foarte mari la electricitate, gaz şi benzină.
* În august, Danemarca a plafonat creşterile anuale ale chiriilor la 4% pentru următorii doi ani. Măsura vine în urma unor măsuri anterioare de reducere, inclusiv un pachet de 3,1 miliarde de coroane daneze (418,34 milioane de dolari) anunţat în iunie.
* Parlamentul francez a adoptat la 3 august un proiect de lege de ajutor de 20 de miliarde de euro, care ridică pensiile şi unele plăţi sociale, permiţând totodată companiilor să plătească bonusuri mai mari fără impozit. La sfârşitul lunii august, guvernul a declarat că nu exclude o taxă pe profit pentru companii.
* Polonia a aprobat un nou pachet de măsuri, care include subvenţii pentru centralele termice ale căror creşteri de preţ nu vor depăşi 40%, precum şi un transfer de numerar de 13,7 miliarde de zloţi (2,91 miliarde de dolari) pentru municipalităţi, pentru a ajuta locuitorii să facă faţă facturilor energetice în creştere. De asemenea, în iulie, ţara a introdus o schemă de ajutor pentru deţinătorii de credite ipotecare în monedă locală.
ASIA:
* Salariul minim mediu din Japonia va avea o creştere record de 3,3% pentru anul care se va încheia în martie 2023. De asemenea, guvernul ar urma să se abţină de la creşterea preţului grâului importat pe care îl vinde retailerilor, ca parte a unui pachet mai amplu de ajutor planificat. Măsurile urmează unui proiect de lege de 103 miliarde de dolari adoptat în aprilie.
* Indonezia va realoca 24,17 trilioane de rupii (1,63 miliarde de dolari) din bugetul de subvenţionare a carburanţilor către cheltuieli sociale, inclusiv ajutoare în numerar pentru 20,65 milioane de gospodării. De asemenea, guvernul va instrui administraţiile regionale să subvenţioneze tarifele de transport.
* În luna mai, India a impus restricţii asupra exporturilor de produse alimentare, inclusiv grâu şi zahăr, care reprezintă aproape 40% din indicele preţurilor de consum, şi a redus taxele pe importurile de ulei comestibil.
AFRICA ŞI ORIENTUL MIJLOCIU:
* Africa de Sud a anunţat la sfârşitul lunii iulie o reducere a preţurilor la pompă ale carburanţilor.
* Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite şi-au majorat la începutul lunii iulie cheltuielile pentru asistenţă socială. Emiratele Arabe Unite au dublat sprijinul financiar acordat familiilor emirateze cu venituri mici, în timp ce regele Salman al Arabiei Saudite a dispus alocarea a 20 de miliarde de riali (5,33 miliarde de dolari).
* La începutul lunii iulie, Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 30%, peste creşterea de 50% de la sfârşitul anului trecut.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO