„Creşterea preţurilor, care se tot amână, va avea implicaţii severe atât asupra E.ON, cât şi a altor companii. Probabil că va trebui să ne reorganizăm mai repede şi poate că va trebui să reducem numărul de angajaţi, inclusiv prin disponibilizări, nu doar prin programe de plecări voluntare şi pensionări anticipate. Potrivit discuţiilor actuale, este posibil ca din companiile E.ON din România să plece în acest an 1.700 de persoane„, a declarat agenţiei MEDIAFAX Frank Hajdinjak, directorul general al subsidiarei din România a grupului german de utilităţi E.ON.
La sfârşitul anului trecut, în companiile E.ON din România lucrau 7.400 de persoane, astfel că la finele anului numărul acestora ar putea ajunge la 5.700 de salariaţi.
Scăderea numărului de angajaţi va continua în 2011 şi 2012, a precizat Hajdinjak.
El declara, la sfârşitul anului trecut, că grupul va continua în 2010 să reducă numărul de angajaţi, urmând să ajungă în 2012 la circa 6.500 de salariaţi.
Dacă Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu va acepta majorarea preţurilor, E.ON România va avea dificultăţi în obţinerea de surse proprii de finanţare a programului de înmagazinare a gazelor pentru perioada de iarnă, în continuarea investiţiilor, iar pierderile companiei vor creşte, potrivit oficialului E.ON România.
„Conform calculelor noastre, preţul gazelor ar trebui să crească cu mai mult de 17%, pentru că acum noi vindem sub costuri. Este nerealistă o majorare la 1 aprilie, dar suntem dispuşi să găsim soluţii inteligente, împreună cu ANRE. Preţul electricităţii ar trebui majorat cu cel puţin 5%.”, a afirmat Hajdinjak.
Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a afirmat, marţi, că preţul electricităţii va fi menţinut până la 1 ianuarie 2011, iar cel al gazelor nu va fi majorat la 1 aprilie, însă pe parcursul anului ar putea fi indexat cu inflaţia din 2009.