- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MDRT a lansat o licitaţie cu o valoare estimată la 2,1 mld.lei pentru lucrări de drumuri în 8 judeţe
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a lansat o licitaţie deschisă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a 68,6 de kilometri de drum judeţean şi 1.113,3 km de drum de interes local în opt judeţe, cu o valoare totală estimată la 2,11 miliarde lei, fără TVA.
Lucrările sunt incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi vor fi derulate în judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Buzău, Vrancea, Dâmboviţa şi Teleorman.
Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de autorităţile publice locale şi sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor.
Valoarea estimată a contractului pentru judeţele Arad şi Bihor este de 554,2 milioane lei (Arad - 267,4 milioane lei, Bihor - 286,7 milioane lei), iar cel pentru Satu Mare şi Sălaj este evaluat la 523,8 milioane lei (Satu Mare - 282,3 milioane lei, Sălaj - 241,4 milioane lei).
Totodată, lucrările din Buzău şi Vrancea sunt estimate la 510,8 milioane lei (Buzău - 280,3 milioane lei, Vrancea - 230,5 milioane lei), iar cele din Dâmboviţa şi Teleorman au fost evaluate la 529,4 milioane lei (Dâmboviţa - 292,8 milioane lei, Teleorman - 236,6 milioane lei).
Sumele nu includ TVA.
"La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiţii din fonduri publice. Pentru realizarea investiţiei nu sunt necesare exproprieri. Criteriul de atribuire al contractului este preţul cel mai scăzut. Nu se acceptă subcontractarea în integralitate a lucrărilor", se arată într-un comunicat al ministerului.
Durata contractului de achiziţie publică include durata prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate (3 ani) şi perioada de rambursare a creditului (maxim 7 ani), dar nu mai târziu de 2020. Durata de garanţie a lucrărilor este de 2 ani de la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor.
În vederea reducerii costurilor se acceptă folosirea unor soluţii alternative, fără a se afecta caracteristicile prevăzute în normele tehnice, mai informează instituţia.
Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii va fi derulat în perioada 2011 - 2020 şi va fi gestionat de ministerele Dezvoltării şi Mediului, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobată de Guvern în noiembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO