MDRT scoate la licitaţie reabilitarea de drumuri în Suceava şi Botoşani, pentru 569 milioane lei

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a scos la licitaţie lucrările de reabilitare a 149 de kilometri de drumuri judeţene şi 188 kilometri de drumuri de interes local din judeţele Botoşani şi Suceva, la un cost maxim estimat de 569 milioane de lei, fără TVA,

Urmărește
8 afișări

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia deschisă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare pentru 149 kilometri de drumuri judeţene şi 188 kilometri de drumuri de interes local din judeţele Botoşani şi Suceava. Este vorba despre obiective de investiţii din cele două judeţe incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI)", a declarat vineri într-o conferinţă ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Pachetul format din cele două judeţe a fost postat vineri pe Sitemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar ofertele depuse vor fi deschise în data de 30 iunie 2011.

"Aveam varianta să aşteptăm ani de zile până când Guvernul ar fi găsit banii necesari acestor proiecte, sau să începem acum, iar plata către constructori să fie făcută de stat după anul 2013. Până atunci, pachetele vor fi finanţate cu fondurile constructorilor sau prin credite. Constructorii vor finanţa timp de trei ani lucrările la acest program", a spus Udrea.

Ea a spus că vor fi scoase la licitaţie, treptat, 20 de pachete de câte două judeţe.

"Pentru fiecare pachet, suma maximă pe care o vom plăti va fi de circa 100 de milioane de euro", a afirmat Udrea.

Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de autorităţile publice locale şi sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor.

Licitaţia este prima din seria celor care vor urma pentru toate judeţele ţării.

Costurile maxime estimate sunt de 208 milioane lei pentru drumurile din Botoşani şi de 360,4 milioane lei pentru cele din Suceava.

Criteriul de atribuire al contractului este preţul cel mai scăzut; clasamentul se va întocmi luând în calcul costul total pentru toate obiectivele din judeţele Botoşani şi Suceava.

Constituie cerinţă minimă de selectare o cifră de afaceri medie globală pe ultimii trei ani (2008, 2009, 2010) de mimim 500 milioane lei, fără TVA.

Durata contractului de achiziţie publică include durata prevazută pentru proiectarea şi execuţia lucrarilor solicitate, respectiv 3 ani, şi perioada de rambursare a creditului de maxim 7 ani, dar nu mai târziu de 2020.

Durata de garanţie a lucrărilor este de 2 ani de la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor. Se acceptă, cu acordul proiectantului şi al beneficiarului, folosirea unor soluţii alternative, în vederea reducerii costurilor fără a se afecta caracteristicile prevăzute în normele tehnice.

Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici în valoare totală de 958 milioane lei pentru lucrări de drumuri în cadrul proiectului "10.000 km drumuri judeţene şi de interes local".

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii va fi derulat în perioada 2011 - 2020 şi va fi gestionat de ministerele Dezvoltării şi Mediului, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobată de Guvern în noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici