Mediafax Talks About European Funds - Director BRD: Băncile finanţează şi au încredere în proiecte europene, segment cu credite performante

Băncile finanţează şi au încredere în proiectele europene, creditele în acest domeniu fiind în marea lor majoritate performante, a declarat marţi Adrian Lisandru, director în cadrul BRD - Groupe Societe Generale, la conferinţa Mediafax Talks About European Funds.

Urmărește
190 afișări
Imaginea articolului Mediafax Talks About European Funds - Director BRD: Băncile finanţează şi au încredere în proiecte europene, segment cu credite performante

Adrian Lisandru, director BRD (Imagine: Razvan Chirita/Mediaafx Foto)

"Băncile sunt interesate, susţin, finanţează, acordă toată atenţia şi toată încrederea proiectelor europene", a afirmat Lisandru, director de promovare şi distribuţie Persoane Juridice în BRD.

El a precizat că vorbeşte în numele BRD, adăugând însă că aceasta este şi atitudinea generală a celorlalte bănci din România.

BRD sprijină o dezvoltare durabilă, în special a IMM-urilor, care reprezintă "textura" esenţială a unei economii funcţionale, potrivit acestuia.

Lisandru a arătat că pentru succesul proiectelor este nevoie atât de încredere, cât şi de o fundamentare corectă a acestora.

"De la momentul în care apar discuţiile, iniţiate cu consultantul, cu banca, până la momentul unei decizii finale, de începere a proiectului, de semnare a contractului cu autoritatea de management, în practică observăm că intervalul de timp este considerabil", a spus reprezentantul BRD.

În aceste condiţii, el a arătat că este indicat ca firmele să fie suficient de solide şi stabile, astfel încât în intervalul de câteva luni până la un an să nu li se deterioreze de o manieră semnificativă business-planul sau capacitatea financiară de susţinere a proiectelor.

Pe de altă parte, este nevoie de decizii rapide din partea autorităţilor de management privind eligibilitatea proiectelor şi semnarea contractelor, iar implicarea consultanţilor, atât în structurarea proiectelor, cât şi în faza de implementare, este esenţială, a spus el.

"O bancă se uită întotdeauna la capacitatea de generare de cash, de rambursare a creditului respectiv din activitatea propriu-zisă pe care o finanţează pentru respectiva întreprindere. Esenţial în proporţie de 90% este business planul, veridicitatea lui, adaptarea lui la realităţile concrete", a spus reprezentantul BRD.

Lisandru a arătat că, prin natura lor, băncile trebuie să fie "uşor" conservatoare, fiind de datoria întrepriderilor să fie mai optimiste şi mai încrezătoare.

Totodată, el a spus că aspectele de garantare nu constituie piedici de netrecut, iar implicarea fondurilor de garantare este mai mult decât binevenită.

"Nu cred că proiectele pe care băncile le-au susţinut cu fonduri europene reprezintă în acest moment probleme pentru bănci. Dimpotrivă, sunt absolut convins că aceste credite s-au dovedit în marea lor majoritate ca fiind credite performante, cu bune rezultate şi cu o rambursare corectă", a mai spus Lisandru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici