- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.04.2017, 15:37)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MEDIAFAX TALKS: Bolnavii cronici au acces limitat la serviciile medicale private
Asociaţiile de pacienţi explică, în cadrul MEDIAFAX TALKS, că bolnavii români au nevoie de asigurări private, din cauza faptului că pachetul de bază nu le asigură accesul la analizele şi tratamentele de care mulţi au nevoie.
Urmărește
523 afișări
MEDIAFAX TALKS: Bolnavii cronici au acces limitat la serviciile medicale private
"Am văzut, în ţările europene unde există asigurări private de foarte mult timp, că ajută ca pacienţii să aibă asigurate servicii medicale la un nivel european, ceea ce ne dorim şi noi ca pacienţi la ora actuală. (...) Este foarte important ca serviciile medicale private să fie complementare serviciilor medicale publice şi astfel, multe analize, care nu se pot face în sectorul public, în spitalele din ţară, să fie făcute în spitalele private. Din păcate, la ora actuală, bolnavii cronici au acces foarte limitat la serviciile private deoarece România nu este o ţară foarte bogată din punct de vedere al economiei, al nivelului social şi probabil că acesta este un impediment pentru pacienţi. Putem pleca de la faptul că orice asigurator privat îi oferă cetăţeanului posibilitatea să îşi facă analize periodice, ceea ce înseamnă o prevenţie", a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), în cadrul MEDIAFAX TALKS- Sistemul Medical Privat al României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Urnele încep să se închidă în mai multe state, vin primele rezultate. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Asociaţiile de pacienţi sunt de părere că bolnavul român trebuie ajutat prin orice mijloace publice sau private în condiţiile în care România nu are capacitatea unei finanţări sustenabile.
"Sistemul din România este subfinanţat. Venitul cetăţeanului este unul mic, în raport cu veniturile cetăţeanului european şi România nu are capacitatea să suporte foarte mult din cheltuielile serviciilor de sănătate şi vorbim despre o populaţie care se îmbolnăveşte mult mai mult decât populaţia europeană.(...) Din punctul meu de vedere, dacă statul ar considera oportună această asigurare privată, ar veni în sprijinul asiguratorilor, ar reglementa un pic piaţa şi ar face, în acelaşi timp, în aşa fel încât să scadă din povara asigurărilor publice, care sunt mari cheltuitoare de bani, dar nu aduc serviciile medicale dorite de pacienţi. Orice cetăţean poate deveni pacient şi cu cât intervenim mai repede, ştim mai repede şi ăsta este un beneficiu pentru sistemul de sănătate", a adăugat Radu Gănescu.
Cetăţeanul român asigurat, potrivit asociaţilor de pacienţi, nu beneficiază de întreg pachetul de bază al asigurării de sănătate şi ajunge să scoată din buzunar mulţi bani pe nişte servicii pe care, teoretic, ar fi trebuit să fie decontate de către stat.
"Noi, pacienţii mai scoatem o serie întreagă de bani pe medicamente pentru că nu găsim medicamentele care ne sunt decontate. Din estimările noastre, numai în 2016, pacienţii au plătit peste 700 de milioane de euro, bani în plus pe medicamentele care ar trebuie decontate conform planului cadru. Pacienţii mai plătesc multe dintre analizele medicale, după data de 2-3 a fiecărei luni, nu mai găsim un laborator care să ne asigure aceste servicii, în condiţiile unui pacient asigurat, le plătim din buzunar. Apoi, apelăm la clinicile private unde nu beneficiem de asigurarea de sănătate pentru că acele clinici nu au contracte cu Casa Naţională de Asigurări", a explicat Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, în cadrul MEDIAFAX TALKS- Sistemul Medical Privat al României.
În cadrul evenimentului MEDIAFAX TALKS- Sistemul Medical Privat al României: Piaţa Asigurărilor de Sănătate, care a avut loc joi, 27 aprilie, s-a dezbătut problema accesului pacientului român la o asigurare privată de sănătate care să îi sporească şansele de vindecare.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe