- Home
- Economic
- DAVOS, (23.01.2013, 19:30)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medvedev: Riscul prăbuşirii pieţelor materiilor prime, principalul pericol pentru economia Rusiei
Riscul unei prăbuşiri globale a pieţelor materiilor prime rămâne principalul pericol pentru economia Rusiei, a declarat miercuri premierul rus Dmitri Medvedev, la Forumul Economic Mondial de la Davos.
Urmărește
677 afișări
Dmitri Medvedev (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Asta înseamnă că economia rusă rămâne vulnerabilă la schimbările negative ale pieţelor mondiale, a spus premierul, citat de RIA Novosti.
"Acesta este motivul pentru care continuăm să fim îngrijoraţi de stagnarea şi criza bancară din Europa, problema datoriilor din Statele Unite şi riscurile structurale din China. Această temă va fi fără îndoială în centrul atenţiei G20, pe parcursul acestui an", a afirmat Medvedev.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Rusia a preluat preşedinţia G20 la 1 decembrie.
Medvedev a arătat că Rusia nu este interesată de preţuri excesiv de mari ale materiior prime, la nivel global, pentru că ar afecta atât dezvoltarea Rusiei cât şi a celorlalte economii.
"Dar preţurile prea mici duc la cealaltă extremă, un deficit de resurse pentru asigurarea unei creşteri economice sustenabile. În prezent, preţul petrolului este mai mult sau mai puţin apropiat de nivelul optim, atât pentru producători cât şi pentru consumatori", a apreciat Medvedev.
Preţul petrolului Brent a oscilat în ultimele luni în jurul nivelului de 110 dolari pe baril.
Dependenţa economiei Rusiei de exporturile de materii prime este mare, dar problema este şi exagerată, a spus Medvedev, întrebat ce s-ar face Rusia fără abundenţa de petrodolari şi dacă ar fi ruinată de lipsa acestora.
"Desigur că nu ar fi ruinată", a răspuns Medvedev, adăugând că creşterea economiei Rusiei din ultimii câţiva ani s-a datorat în mare parte producţiei mai mari de bunuri de consum şi servicii, decât veniturilor aduse de petrol şi gaze.
Premierul a mai spus că pe termen lung politica guvernului rus ar trebui să ducă la o creştere considerabilă a exporturilor de alimente şi de servicii intelectuale.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe