MEF: Neimpozitarea câştigurilor la Bursă va reduce veniturile bugetare cu 68 milioane lei, în 2009

Scutirea la plată a impozitului pe câştigurile obţinute de investitorii locali şi străini pe Bursă va avea anul viitor un impact asupra bugetului general de 68 de milioane de lei, estimează Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF).

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului MEF: Neimpozitarea câştigurilor la Bursă va reduce veniturile bugetare cu 68 milioane lei, în 2009

MEF: Neimpozitarea câştigurilor la Bursă va reduce veniturile bugetare cu 68 milioane lei, în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Suspendarea impozitului pe profitul obţinut de persoanele juridice române din tranzacţionarea pe piaţa autorizată şi supravegheată de Comisia Naţională de Valori Mobiliare va reduce încasările din impozitul pe profit pentru anul viitor cu 31 milioane lei, iar în cazul investitorilor străini scutirea la plată va diminua veniturile bugetare cu 37 milioane de lei.

Estimările sunt incluse în nota de fundamentare a unui proiect de modificare a Codului Fiscal, elaborat de MEF şi publicat, vineri, pe site-ul instituţiei.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat la 24 septembrie că anul viitor câştigurile realizate din investiţiile bursiere nu vor fi impozitate.

Totodată, investitorii au posibilitatea să reporteze în 2010 pierderile consemnate în 2009, cu scopul reducerii valorii impozitului pe profit.

Reportarea pierderilor se va aplica începând din acest an, pierderile din 2008 fiind reportate pentru 2009, iar cele din 2009 pentru 2010.

Măsurile au ca obiectiv sprijinirea pieţei de capital, prin încurajarea investitorilor români şi străini să participe la tranzacţiile de la Bursa de Valori Bucureşti într-o perioadă în care evoluţia acesteia este afectată de criza financiară de pe pieţele internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici