Mega-diamant de 2.500 de carate găsit într-o mină din Botswana

Datorită dimensiunii sale, diamantul încape greu în palmă, fiind găsit în Karowe, nord-estul ţării.

Urmărește
2013 afișări
Imaginea articolului Mega-diamant de 2.500 de carate găsit într-o mină din Botswana

Mega-diamant de 2.500 de carate găsit într-o mină din Botswana

Un diamant excepţional de mare, de 2.492 de carate, a fost găsit într-o mină din Botswana, principalul producător de diamante din Africa.

Vestea a fost dată de compania minieră canadiană Lucara.

Piatra preţioasă, găsită în mina Karowe - situată în nord-estul ţării, este „unul dintre cele mai mari diamante brute descoperite vreodată”, subliniază compania într-un comunicat.

De asemenea, după cum a adăugat preşedinţia ţării într-o notă, este „cel mai mare diamant găsit vreodată în Botswana”.

În ceea ce priveşte caratele, nu este departe de cel mai preţios diamant cunoscut în lume, „Cullinan”, care are peste 3.100 de carate şi a fost descoperit în Africa de Sud, în 1905.

„Suntem încântaţi că am recuperat acest diamant extraordinar”, a declarat William Lamb, CEO-ul companiei. Lucara nu a precizat, deocamdată, nici valoarea descoperirii şi nici calitatea acesteia.

Se aşteaptă ca diamantul să fie predat preşedintelui Mokgweetsi Masisi.

Botswana este unul dintre cei mai mari producători de diamante din lume, care constituie principala sa sursă de venit.

După cum subliniază Lucara, veniturile din diamante aduc „beneficii socio-economice considerabile” Botswanei, finanţând „sectoare esenţiale, precum educaţia şi sănătatea”, dar şi infrastructura acestei ţări, care are 2,6 milioane de locuitori.

Înainte de descoperirea anunţată astăzi, cel mai mare diamant recuperat în Botswana a fost o piatră de 1.758 de carate, extrasă tot de Lucara, în 2019, şi numită Sewelo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici