- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.09.2013, 18:57)
- Stefan Musgociu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Membrii Directoratului Transelectrica ar putea fi remuneraţi cu până la 323.000 euro brut, pe an, fiecare
Directorul general al Transelectrica şi ceilalţi trei membri ai Directoratului ar putea primi o remuneraţie anuală brută de până la 1,4 mil.lei (323.000 euro) fiecare, iar cei şapte membri ai Consiliului de Supraveghere vor avea o indemnizaţie brută anuală de maxim 240.000 lei (54.000 euro).
Urmărește
652 afișări
Remuneraţiile vor avea o componentă fixă şi două componente variabile.
Pentru membrii Directoratului suma fixă propusă este de 288.000 de lei brut/an (64.000 de euro), la care se adaugă o componentă variabilă plătită trimestrial şi una anual, în funcţie de atingerea unor indicatori de performanţă. Cele două indemnizaţii variabile nu pot depăşi de două ori suma fixă, potrivit propunerii Comitetului de nominalizare şi remunerare, care urmează să fie discutată de acţionarii Transelectrica într-o AGA programată pentru finele lunii septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Astfel, sumele alocate Directoratului ar urma să plece de la 24.000 de lei brut pentru fiecare membru.
Potrivit unor decizii AGA de la finele lunii mai, remuneraţiile brute lunare pentru Directorat sunt cuprinse între 6.800 de lei (1.500 euro) şi 38.000 de lei (8.800 euro), iar Consiliul de Supraveghere de 7.000 lei (1.600 euro). Remuneraţiile sunt provizorii, până la AGA de la finele lunii septembrie, şi au fost stabilite la o zi după ce premierul Ponta a anunţat plafonarea salariilor în companiile de stat.
Potrivit propunerilor Comitetului de nominalizare şi remunerare, pe lângă indemnizaţia fixă membrii Directoratului ar urma să încaseze două indemnizaţii brute variabile de maxim 1,1 milioane lei (259.000 de euro) anual. Jumătate din această sumă, respectiv 576.000 de lei (129.000 de euro), va fi plătită în tranşe trimestriale, iar cealaltă jumătate va fi achitată o singură dată pe an.
La finalul mandatului, fiecare membru al Directoratului va mai primi o sumă calculată în raport cu perioada în care a ocupat funcţia.
Astfel, pentru un mandat de patru ani, directorii vor încasa fiecare până la 2,3 milioane lei (516.000 de euro), sumă rezultată din înmulţirea numărului de ani de mandat cu de două ori cel mult indemnizaţia anuală brută fixă, de 288.000 de lei.
Cuantumul remuneraţiilor variabile va fi stabilit în funcţie de anumite obiective şi criterii de performanţă (printre care EBITDA, creşterea productivităţii, realizarea planului de investiţii) menţionate într-un plan de administrare a companiei pentru perioada 2014 - 2017.
În prezent, Directoratul companiei este format din Ştefan-Doru Bucătaru, preşedinte, şi trei membri - Constantin Văduva, Ioan Diaconu şi Adrian Constantin Rusu.
Membrii Cosiliului de Supraveghere (CS) ar urma primească o sumă fixă de maxim 48.000 lei (aproape 11.000 de euro) brut/an de persoană, echivalentul a 4.000 de lei (900 de euro) fiecare.
La fel ca directorii, membrii Consiliului de Supraveghere vor beneficia şi de remuneraţii variabile calculate în funcţie de mai multe criterii, cele mai importante fiind cele amintite în cazul Directoratului. Incluzând cele două indemnizaţii variabile pe an, de maxim câte 96.000 de lei brut, membrii CS ar urma să aibă o remuneraţie anuală brută de până la 240.000 de lei (54.000 de euro).
Şi membrii Consiliului vor încasa o remuneraţie la final de mandat, care poate fi de maximum 384.000 de lei (86.000 de euro).
Consiliul de Supraveghere al Transelectrica este format din şapte membri, respectiv Ion Toni Teau (director general Lasselsberger), Ovidiu-Petrişor Artopolescu (fost manager la Microsoft România şi fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor), Dănuţ Sandu (preşedinte MKB Nextebank), Gheorghe Diaconu (director în Transelectrica), Andrei Mihai Pogonaru (fiul omului de afaceri Florin Pogonaru), Radu Bugică (susţinut de Fondul Proprietatea) şi Carmen Georgeta Neagu.
Transelectrica este operatorul sistemului naţional de transport al energiei, iar statul controlează prin Ministerul Finanţelor Publice 58,69% din acţiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din acţiuni, iar SIF Oltenia deţine 7,11%.
Acţiunile Transelectrica au încheiat şedinţa bursieră de miercuri în scădere cu 0,52%, la 13,29 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 974,2 milioane lei (218,4 milioane euro).
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe