Meta ar putea primi o amendă uriaşă din partea UE. Acuzaţiile care i se aduc

Comisia Europeană ar putea amenda Meta cu până la 10% din veniturile globale anuale pentru practici anticoncurenţiale.

Urmărește
228 afișări
Imaginea articolului Meta ar putea primi o amendă uriaşă din partea UE. Acuzaţiile care i se aduc

Meta se confruntă din nou cu riscul unei amenzi substanţiale din partea Comisiei Europene, care pregăteşte concluziile privind legătura dintre serviciul Marketplace şi platforma Facebook, conform unui raport al Financial Times, citat de Engadged.

Ancheta iniţiată din 2019 investighează dacă Meta a folosit Facebook pentru a submina concurenţa pe piaţa de anunţuri online.

Dacă va fi găsită vinovată, Meta ar putea fi obligată să plătească până la 10% din venitul său global anual, ceea ce ar putea ajunge la 13,5 miliarde de dolari, având în vedere că veniturile globale au atins 135 de miliarde de dolari anul trecut. Totuşi, amenda ar putea fi mai mică, iar Meta va face, aproape sigur, apel.

Margrethe Vestager, fostă comisară pentru concurenţă, a spus că Meta ar fi impus condiţii comerciale nedrepte şi ar fi utilizat datele concurenţilor, ceea ce ar putea fi ilegal conform legislaţiei europene.

Investigaţia se desfăşoară într-un moment de tranziţie pentru Comisia Europeană, când Teresa Ribera o înlocuieşte pe Vestager, aflată la conducerea politicilor de concurenţă timp de un deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici