Meta va plăti 1,4 miliarde de dolari pentru a soluţiona procesul privind datele de recunoaştere facială

Meta Platforms a acceptat să plătească 1,4 miliarde de dolari statului Texas pentru a soluţiona procesul statului care acuză compania mamă Facebook de utilizarea ilegală a tehnologiei de recunoaştere facială pentru a colecta date biometrice a milioane de texani fără consimţământul acestora.

Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului Meta va plăti 1,4 miliarde de dolari pentru a soluţiona procesul privind datele de recunoaştere facială

Meta va plăti 1,4 miliarde de dolari pentru a soluţiona procesul privind datele de recunoaştere facială

Termenii înţelegerii, dezvăluiţi marţi, marchează cel mai mare acord încheiat vreodată de un singur stat, potrivit avocaţilor din Texas, a căror echipă de avocaţi a inclus firma Keller Postman.

Procesul, intentat în 2022, a fost primul caz major intentat în temeiul legii din 2009 privind confidenţialitatea biometrică din Texas, potrivit firmelor de avocatură care monitorizează litigiile. O prevedere a legii prevede daune de până la 25.000 de dolari pentru fiecare încălcare, scrie Reuters.

Texasul a acuzat Facebook că a capturat informaţii biometrice „de miliarde de ori” din fotografii şi videoclipuri pe care utilizatorii le-au încărcat pe platforma de socializare ca parte a unei funcţii gratuite, întrerupte, denumită „Tag Suggestions”.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că societatea este încântată de rezolvarea problemei şi aşteaptă cu nerăbdare să „exploreze oportunităţi viitoare de a ne aprofunda investiţiile în Texas, inclusiv posibila dezvoltare a centrelor de date”.

Meta a continuat să nege orice infracţiune.

Într-o declaraţie, procurorul general al Texasului, Ken Paxton, a afirmat că soluţia marchează „angajamentul statului de a ţine piept celor mai mari companii de tehnologie din lume şi de a le trage la răspundere pentru încălcarea legii şi a drepturilor la viaţă privată ale texanilor”.

Texas şi Meta au declarat că au ajuns la un acord în luna mai, cu câteva săptămâni înainte de începerea unui proces în instanţa naţională.

Meta a acceptat separat să plătească 650 de milioane de dolari în 2020 pentru a soluţiona o acţiune colectivă privind confidenţialitatea datelor biometrice care a fost iniţiată în temeiul unei legi din Illinois privind confidenţialitatea, considerată una dintre cele mai stricte din ţară. De asemenea, compania a negat comiterea de infracţiuni.

Alphabet Google se luptă separat cu un proces intentat de Texas care acuză compania de încălcarea legii biometrice a statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici