- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MFP a retras candidatura lui Daniel Povîrnaru pentru un post în Comitetul Reprezentanţilor la FP
Ministerul Finanţelor Publice (MFP), în calitate de acţionar al Fondului Proprietatea (FP), a revenit asupra propunerilor pentru postul de membru în Comitetul Reprezentanţilor al FP şi a retras candidatura lui Daniel Povîrnaru, consilier la cabinetul unui secretar de stat din cadrul Ministerului.
Ministerul nu a propus însă pe nimeni în locul lui Povîrnaru.
Iniţial, Statul a propus trei persoane pentru un loc în Comitet, iar după retragerea lui Povîrnaru, au mai rămas pe listă Doru-Petru Dudaş (director general la Ministerul Finanţelor Publice) şi Simion Dorin Rusu (consilier personal al ministrului Economiei).
De asemenea, avocatul Florentin Timoianu va candida la propunerea unuia dintre moştenitorii familiilor Malaxa şi Auschnitt, Palade Van Dussen. Anterior, moştenitorii celor două familii erau reprezentaţi de avocatul Corin Trandafir, însă acesta a demisionat la 13 aprilie.
Au mai depus candidaturi trei acţionari ai Fondului, respectiv preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC), Laviniu-Dumitru Beze, un director al Electrica, Eugen Brădean, şi Daniel Panca.
Pentru completarea componenţei Comitetului Reprezentanţilor în urma demisiei lui Trandafir acţionarii FP vor desemna o persoană, dintre cele propuse, la 27 aprilie. Tot atunci este posibil să fie ales încă un membru în Comitet, dacă acţionarii o vor revoca pe Monica Maurer-George, la cererea unui acţionar care are peste 5% din titlurile FP.
Componenţa Comitetului Reprezentanţilor - patru membri şi un preşedinte, secretarul de stat de la Finanţe Bogdan Drăgoi - a fost stabilită anul trecut. Comitetul are rolul de a supraveghea la nivel general funcţionarea administratorului Fondului Proprietatea, compania Franklin Templeton, şi răspunde în faţa acţionarilor. Printre atribuţiile acestuia se numără aprobarea rapoartelor financiare ale Fondului şi a bugetului anual de cheltuieli.
La finalul lunii martie, 125 de fonduri de investiţii şi companii străine deţineau 20,4% din acţiunile FP, iar 310 investitorii persoane fizice nerezidente aveau 8,66%. Un pachet de 28,28% din titluri era deţinut de 7.744 de acţionarii români persoane fizice, iar 287 de fonduri de investiţii şi firme din România aveau 5,87%.
Participaţia statului a rămas la 36,79%, în condiţiile în care procesul de despăgubire în acţiuni FP este suspendat până la începutul lunii mai.
Acţiunile Fondului Proprietatea au încheiat şedinţa bursieră de joi în creştere cu 0,26%, la 0,58 lei. La această cotaţie, capitalizarea Fondului este de 7,991 miliarde lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO