Michael Jordan a cumpărat o maşină unică în lume: Pininfarina Battista Targamerica

Fostul star NBA, mare iubitor de viteză, şi-a tras, după Hennessey Venom F5 Roadster, un hypercar electric de 1.903 CP pe care a plătit un preţ de peste trei milioane de euro.

Urmărește
1709 afișări
Imaginea articolului Michael Jordan a cumpărat o maşină unică în lume: Pininfarina Battista Targamerica

Singura Pininfarina Battista Targamerica

Americanul Michael Jordan, legenda baschetului mondial, iubeşte trabucurile şi supermaşinile. Air Jordan a devenit proprietarul splendidei şi unicei Pininfarina Battista Targamerica, o singură dată expusă, în august, la Săptămâna Auto de la Monterey.

După ce a achiziţionat un uimitor Hennessey Venom F5 Roadster de 1.817 CP în 2023, fostul star NBA a decis să adauge un hypercar electric de 1.903 CP complet personalizat după gusturile sale la colecţia sa fantastică.

Preţul maşinii nu a fost dezvăluit de compania italiană, dar ar trebui să depăşească cu mult suma de trei milioane de euro. Ferrari, Aston Martin, Bugatti, Porsche, Corvette sunt deja în garajul fostul magician de la Chicago Bulls.

Nu este doar un colecţionar, pasiunea lui pentru bolizi este nemărginită, ca şi dorinţa de competiţie. Atât de mult încât, în ​​2020, a fondat o echipă care participă în Nascar. 

Hypermaşina electrică produsă de brandul italo-german este un exemplu exclusiv pe măsură pentru Michael Jordan.

Absenţa acoperişului atrage imediat atenţia, soluţie care nu afectează liniile adoptate de Pininfarina Battista, dar care a necesitat o serie de ajustări structurale pentru a menţine neschimbată performanţa supercarului de serie.

Stilul maşinii este inspirat de Ferrari Testarossa Spider, model creat special pentru Gianni Agnelli. Caroseria este un „argintiu lichid” împodobită cu detalii „iconic albastru”.

Se remarcă jantele din aliaj cu cinci spiţe, „împrumutate” tot de la Ferrari-ul lui Agnelli, caracterizate prin găuri triunghiulare deosebite în apropierea butucului.

Între scaune, inevitabilul compartiment pentru trabucuri cu, evident, umidificator şi iluminare, acesta din urmă variabil în funcţie de modul de conducere selectat.

Sistemul de propulsie electrică este neschimbat faţă de versiunea standard: patru motoare capabile să elibereze o putere totală de 1.903 CP şi un cuplu maxim de 2.340 Nm.

Pininfarina Battista Targamerica sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 1,86 secunde, atingând un vârf de viteză de 350 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici