- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Microsoft a contestat marţi la Curtea Generală a UE amenda de 899 mil. euro dictată de CE în 2008
Microsoft a contestat marţi, la Curtea Generală a Europei, a doua instanţă din UE, amenda de 899 milioane euro impusă în 2008 de Comisia Europeană, argumentând că sancţiunea este excesivă, transmite Reuters.
Judecarea dosarului ar putea trage linie după zece ani de dispute între Microsoft şi Comisie.
Amenda hotărâtă în 2008, un record la acea dată, penaliza Microsoft pentru că nu s-a conformat unui ordin dat cu patru ani în urmă de CE, care viza limitarea accesului pe piaţă al competitorilor.
Grupul american a adoptat, de atunci, o abordare mai împăciuitoare în relaţiile cu CE, subliniată de înţelegerea din 2009 dintre cele două părţi, prin care compania s-a angajat să afişeze utilizatorilor Windows un formular prin care aceştia pot alege şi instala rapid browser-ul de internet dorit, dacă preferă alt produs Internet Explorer-ului inclus in sistemul de operare.
Google a adoptat o atitudine similară în privinţa investigaţiei CE privind concurenţa în domeniul căutărilor online.
Avocatul Microsoft Jean Francois Bellis a declarat, la Curtea Generală, că amenda impusă în 2008 de CE a fost "foarte nemeritată".
Curtea Generală dă de obicei verdictul în dosarele pe care le judecă după 6-12 luni de la primele audieri. Deciziile pot fi contestate la Curtea Europeană de Justiţie, cea mai înaltă instantă din UE.
Analiştii consideră că şansele de câştig sunt de partea Comisiei în privinţa apelului intentat de Microsoft.
Evoluţia procesului va fi urmărita îndeaproape de companiile care trebuie la rândul lor să conteste amenzi impuse de CE. Printre acestea se numără un alt gigant american al industriei IT, Intel, care a fost sancţionat anul trecut de Comisie cu 1,06 miliarde euro pentru practici anticoncurenţiale.
CE a impus iniţial Microsoft, în anul 2004, o amendă de 497 milioane euro pentru abuzarea poziţiei dominante de pe piaţă, care a fost dublată în 2008.
Printre companiile şi organizaţiile care au susţinut poziţia CE în 2004 şi 2008 se numără IBM, Oracle şi Red Hat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO