- Home
- Economic
- SEATTLE, (25.10.2013, 10:56)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Microsoft a raportat venituri şi profit în urcare pentru perioada iulie-septembrie. Rezultatele au depăşit estimările analiştilor
Microsoft a raportat venituri şi profit în urcare pentru perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului fiscal 2014, compania adaptându-se la declinul pieţei PC-urilor prin creşterea vânzărilor de console Xbox, software de business şi servicii cloud.
Urmărește
1220 afișări
Microsoft a raportat venituri şi profit în urcare pentru perioada iulie-septembrie. Rezultatele au depăşit estimările analiştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Veniturile Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, au urcat cu 15% în perioada analizată raportat la intervalul corespunzător din 2012, de la 16 miliarde de dolari la 18,52 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat de companie.
Profitul net a avansat cu 17%, de la 4,46 miliarde de dolari la 5,24 miliarde de dolari.
Veniturile şi profitul au depăşit estimările analiştilor, datorită cererii mai ridicate pentru suita de software Office şi pentru servere şi baze de date, transmite Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Microsoft traversează o perioadă de schimbare profundă. Compania caută un nou CEO şi desfăşoară o reorganizare prin care vrea să focuseze afacerile pe dispozitive şi servicii şi să reducă dependenţa de sistemul de operare Windows şi de piaţa PC-urilor, aflată în declin odată cu ascensiunea smartphone-urilor şi tabletelor.
După ce a lansat anul trecut tabletele Surface, primul computer produs de companie, Microsoft va prelua divizia producătoare de telefoane mobile a Nokia pentru 5,4 miliarde euro, pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa smartphone-urilor, dominată de Samsung, Apple şi Google.
Acţiunile companiei au crescut cu până la 7,4% în prelungirea şedinţei bursiere de joi de la New York, după ce au închis în scădere uşoară. De la începutul lunii octombrie, acţiunile Microsoft s-au depreciat cu 3,7%, faţă de o creştere de 4,7% a indicelui Standard & Poor's 500.
Pentru trimestrul al patrulea, Microsoft anticipează creşterea vânzărilor de produse şi servicii - în zona corporate, cu suita Office şi programe destinate serverelor, şi în zona de consum, unde se bazează pe noua generaţie a consolei diliarde dolari şe jocuri Xbox.
Totodată, cererea de PC-uri retail nu evoluează atât de prost pe cât se aştepta compania, în special pe pieţele dezvoltate, iar vânzările de computere personale către companii dau semne de stabilizare, a declarat directorul financiar al Microsoft, Amy Hood.
Vânzările de dispozitive retail, precum consolele Xbox şi tabletele Surface, au crescut în trimestrul analizat cu 37%, la 1,49 miliarde de dolari, cu mult peste estimările pieţei. Pe de altă parte, divizia de licenţiere, care include vânzările atrase pentru sistemul de operare Windows preinstalat pe PC-uri, a avut venituri în scădere cu 7,2%, la 4,34 miliarde de dolari.
Microsoft a precizat că tabletele Surface au generat vânzări de 400 milioane de dolari în perioada iulie-septembrie, cu mult peste estimările unor analişti. Banca Goldman Sachs anticipa că tabletele companiei vor atrage vânzări de doar 181 milioane de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe