Miliardarii Soros şi Druckenmiller mizează pe companiile din energie şi creşterea preţului ţiţeiului

Fondul de hedging al lui George Soros a cumpărat mai multe pachete de acţiuni în companiile din energie, inclusiv Chevron, ca urmare a reintrării pe creştere a acestei industrii, informează Bloomberg.

Urmărește
512 afișări
Imaginea articolului Miliardarii Soros şi Druckenmiller mizează pe companiile din energie şi creşterea preţului ţiţeiului

Miliardarii Soros şi Druckenmiller mizează pe companiile din energie şi creşterea preţului ţiţeiului

Soros Fund Management a făcut cea mai importantă investiţie din sectorul energetic, în valoare de 30,8 milioane de dolari, în Devon Energy, iar achiziţiile de acţiuni au mai vizat Andeavor, RSP Permian Inc. şi Kinder Morgan Inc.

Strategia este urmată şi de alte fonduri speculative. Stanley Druckenmiller, fondatorul Duquesne Family Office şi fost angajat al lui Soros, a cumpărat 1,68 milioane de acţiuni în VanEck Vectors Oil Services ETF, în trimestrul 2, valoarea acestora ridicându-se la 44,1 milioane de dolari, cea mai importantă a treia achiziţie din portofoliu, în această perioadă. La aceasta a adăugat un pachet în valoare de 34,8 milioane de dolari la Marathon Petroleum, a patra cea mai mare investiţie din portofoliul Duquesne în trimestrul 2, şi alte acţiuni la Devon Energy.

Investiţiile se fac pe fondul majorării preţului petrolului, care a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, în iulie, în jur de 70 de dolari pe baril, şi a extinderii pieţei gazelor de şist, evoluţii reflectate în furnizarea tot mai ridicată de servicii şi echipamente pentru companiile petroliere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici