Serviciile vizează construcţia şi proiectarea autostrăzilor Orăştie-Sibiu (82 de kilometri), Lugoj-Deva (un tronson de 27,4 km), Nădlac-Arad şi drum de legătură (38,8 km) şi Timişoara-Lugoj (35,1 km).
Contractul cu valoarea estimată cea mai ridicată, de 72,95 milioane lei, este pentru autostrada Orăştie-Sibiu. Celelalte trei contracte de supervizare au fost evaluate la 24,48 milioane lei pentru segmentul Lugoj-Deva, 27,61 milioane lei pentru Nădlac-Arad şi 24,41 milioane lei pentru Timişoara-Lugoj.
Proiectele sunt finanţate de Uniunea Europeană (85%) şi de Guvern (15%).
Acordurile vor dura 81 de luni de la data adjudecării.
Autoritatea contractantă va atribui contractele prin licitaţie deschisă, criteriile fiind propunerea tehnică, cu o pondere de 70% şi preţul ofertei (30%).
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 mai.
Pentru construcţia celor două loturi ale tronsonului de autostradă Timişoara-Lugoj, CNADNR a primit 17 oferte iar contractele sunt estimate la 878,44 milioane lei, fără TVA.
La Nădlac-Arad, Compania de Drumuri a primit 15 oferte pentru construcţia celor două loturi ale tronsonului de autostradă, estimată la 993,6 milioane lei, fără TVA.
Pentru construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu, proiect de 2,93 miliarde lei fără TVA, s-au înscris la licitaţie un număr de 53 de companii, iar pentru construcţia unui tronson de 27,4 kilometri al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime totală de 99,5 kilometri, CNADNR a primit nouă oferte, valoarea estimativă a lucrărilor fiind de 1,11 miliarde lei, fără TVA.
Cele patru autostrăzi fac parte din Coridorul IV paneuropean, care începe în Germania la Nurenberg şi continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa şi continuă până la Istanbul.