Millennium aplică creditelor în franci elveţieni aceeaşi măsură ca OTP

Millennium Bank reduce marja de dobândă cu 1,5 puncte procentuale pentru toate creditele în franci elveţieni, pe o durată de trei luni, iar pentru a beneficia de această măsură clienţii trebuie să depună până marţi o solicitare scrisă la orice agenţie a băncii.

Urmărește
677 afișări
Imaginea articolului Millennium aplică creditelor în franci elveţieni aceeaşi măsură ca OTP

Millennium aplică creditelor în franci elveţieni aceeaşi măsură ca OTP (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Millennium Bank a decis vineri, 23 ianuarie 2015, să vină în întâmpinarea clienţilor cu credite în franci elveţieni cu o soluţie similară OTP Bank, ca măsură de sprijin în contextul aprecierii fără precedent a monedei elveţiene", se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

Clienţii pot beneficia de o reducere temporară a marjei de dobândă, cu 1,5 puncte procentuale, pentru o perioadă de trei luni.

"Portofoliul de credite în CHF al Millennium Bank Romȃnia este foarte redus, cu toate acestea analizăm constant evoluţia pieţei şi vrem să ne asigurăm clienţii că vom continua să căutăm măsuri de protecţie pentru a-i susţine în asemenea situaţii neaşteptate. În acest sens, îi invităm pe clienţii noştri cu credite în franci elveţieni, în unităţile Millennium Bank, unde vom găsi cele mai bune soluţii personalizate", a declarat în comunicat Adrian Popa, directorul de Marketing şi Comunicare al băncii.

OTP Bank a fost prima instituţie de credit care a anunţat, vinerea trecută, o măsură de reducere a impactului cursului de schimb franc elveţian - leu asupra ratelor clienţilor cu credite în CHF. Astfel, banca va aplica reducerea marjei de dobândă cu 1,5 puncte pe o perioadă de trei luni, iar clienţii pot solicita această facilitate până la 27 februarie 2015, în unitatea în care au semnat iniţial contractul de credit.

Millennium Bank România, fostă membră a Banco Comercial Português, face parte din OTP Group, în urma achiziţiei integrale de către OTP Bank România. Procedurile de achiziţie au fost finalizate în ianuarie, tranzacţia totalizând 39 de milioane de euro, în urma căreia OTP îşi măreşte cota de piaţă la circa 2% şi urcă pe locul 13 în topul băncilor de pe piaţa românească.

Raiffeisen Bank reduce începând de vineri, 23 ianuarie, dobânda pentru clienţii cu credite în franci elveţieni, cu cinci luni înainte de termenele contractuale, Volksbank Romania va menţine pentru o perioadă de trei luni, până la 17 aprilie, cursul de schimb franc/leu folosit de bancă la 31 decembrie, de 3,8035 lei, iar Piraeus Bank va propune soluţii individuale pentru clienţii cu împrumuturi în CHF.

Peste 75.000 de persoane fizice au credite în franci elveţieni, iar 95% din împrumuturi sunt concentrate la şase bănci. În total, 14 instituţii de credit au acordat finanţări în franci elveţieni.

Cursul pentru francul elveţian anunţat vineri de BNR a crescut cu 1,5%, la 4,5817 lei, înregistrând astfel al şaselea maxim consecutiv în ultimele şapte şedinţe.

Referinţa pentru franc a crescut cu 6,65 bani, de la 4,5152 lei joi. Cursul pentru anunţat de BNR se află astfel pentru a doua şedinţă consecutiv peste nivelul euro.

Francul s-a apreciat puternic începând de joia trecută, când banca centrală a Elveţiei a decis să renunţe la un curs minim de schimb de 1,2 franci/euro. Comparativ cu nivelul anunţat miercurea trecută de BNR, francul se află în creştere cu 22,4% faţă de leu.

Plafonul de 1,2 franci/euro a fost introdus de Banca Elveţiei în 2011, când francul era aproape la paritate faţă de euro, la fel ca în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici