- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Millennium Bank dă credite ca alternativă la Prima Casă, dar cu dobânzi mai mari şi avans de 10%
Millennium Bank acordă credite ipotecare ca alternativă la programul guvernamental Prima Casă, dar cu dobânzi egale cu Euribor/Robor la trei luni plus cel puţin 5 puncte procentuale și avans de 10%.
"Marja aplicată peste Euribor/Robor la trei luni începe de la 5 puncte, în funcţie de valoarea finanţată şi de opţiunea clientului de a-şi transfera venitul la bancă. În plus, pentru creditul ipotecar standard, clientul nu trebuie să constituie un depozit colateral şi nu plăteşte un comision anual, cum este cel datorat Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri", potrivit unui comunicat al băncii.
Creditele acordate prin programul Prima Casă au o rată a dobânzii egală cu Euribor (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la trei luni plus o marjă fixă de maxim 4 puncte pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.
Millennium Bank România a folosit în întregime plafonul de 6,5 milioane de euro acordat de FNGCIMM pentru credite Prima Casă.
De exemplu, un credit ipotecar de 40.000 de euro, contractat pe 30 de ani, de un client care îşi transferă salariul la bancă, are dobândă anuală efectivă de 6,81%, iar rata lunară este de 255 de euro.
Clienţii care contractează un credit ipotecar beneficiază de asigurare de viaţă gratuită şi de zero comision de administrare. Perioada creditului este de 30 de ani.
Programul Prima Casă a fost continuat şi în acest an, cu acelaşi nivel al cuantumului garanţiei de stat, în limita unui plafon total de garanţii de 200 milioane euro, reprezentând diferenţa neutilizată la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului Prima Casă în anii 2009-2010.
Guvernul a decis, la finele lunii martie, ca garanţia statului la creditele contractate prin programul Prima Casă să fie redusă la jumătate, iar în program să fie incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 metri pătraţi şi doresc un confort sporit, băncile având la dispoziţie trei luni pentru a stabili dacă acceptă noile condiţii.
Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a declarat, în luna martie, că marea majoritate a băncilor au decis că vor accepta noile condiţii pentru Prima Casă. Premierul Emil Boc a spus la începutul lunii aprilie că noul program Prima Casă, va începe după Sărbătorile de Paşte.
Până în prezent și alte bănci, printre care Raiffeisen și CEC Bank, au lansat împrumuturi care pot fi acordate în condiții similare cu cele din cadrul porgamului Prima Casă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO