Consumatorii găsesc în pieţele agroalimentare din România, legume precum tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole păstăi, mazăre, verdeţuri şi fructe de sezon (cireşe, piersici, caise) autohtone.
Reprezentanţii ministerului asigură că au efectuat toate controalele şi analizele de laborator şi informează că produsele aflate pe piaţă nu prezintă niciun fel de risc pentru sănătate.
”Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă întrunesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori”, arată sursa citată.
Autoritatea Naţională Fitosanitară anunţă că a analizat 385 de probe din fructele şi legumele româneşti expuse atât în pieţele agroalimentare cât şi din culturi. Analizele de laborator au arătat că nu a fost depăşită limita admisă a pesticidelor.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Direcţiile pentru Agricultură Judeţene asigură că vor verifica în continuare toate pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din toate celelalte municipii din ţară.