- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.07.2011, 19:08)
- Adrian Dumitrache , Adrian Dumitrache ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Comunicaţiilor: Parlamentul va discuta în septembrie proiectul de lege privind noile reglementări UE în telecom
Parlamentul va începe, în septembrie, discuţiile privind proiectul de act normativ pentru transpunerea în legislaţie a noilor reglementări europene din telecom, a cărui întârziere în adoptare a provocat declanşarea împotriva României a procedurii de infringement de către CE, potrivit MCSI.
Urmărește
208 afișări
Ministerul Comunicaţiilor: Parlamentul va discuta în septembrie proiectul de lege privind noile reglementări UE în telecom (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Comisia Europeană (CE) a anunţat, marţi, că a declanşat procedura de infringement împotriva României şi a altor 19 state membre ale Uniunii Europene (UE) pentru întârzieri în implementarea legislaţiei europene în domeniul telecomunicaţiilor. Forul european a cerut oficial informaţii de la cele 20 de state UE, care nu au anunţat, încă, măsuri de implementare integrală în legislaţia naţională a noilor reglementări europene, până la termenul limită, 25 mai, se arată într-un comunicat al Comisiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că actul normativ de transpunere a intrat pe agenda Parlamentului României în luna martie, sub forma unei iniţiative a majorităţii membrilor Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei, din cadrul Camerei Deputaţilor.
"Iniţiativa legislativă transpune prevederile noului cadru de reglementare în comunicaţiile electronice şi a primit aviz favorabil din partea Guvernului. Din motive de procedură, dezbaterile pe marginea acestui proiect de act normativ nu s-au desfăşurat încă la nivelul Parlamentului, urmând ca primele discuţii să aibă loc începând cu luna septembrie 2011", se arată într-un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor.
În comunicat se spune că Ministerul Comunicaţiilor îşi exprimă convingerea că proiectul de lege va fi aprobat în timp util, astfel încât să nu se ajungă în fazele următoare ale procedurii de infringement.
"Ministerul nu a fost înştiinţat oficial de către Comisia Europeană cu privire la declanşarea procedurii de infringement pentru neimplementarea cadrului de reglementare în comunicaţii. După transmiterea scrisorii oficiale din partea Comisiei Europene, Ministerul Comunicaţiilor va avea la dispoziţie două luni de zile pentru a răspunde sesizării instituţiei europene", se menţionează în comunicat.
Reglementările europene care trebuie introduse oferă companiilor şi consumatorilor noi drepturi în privinţa telefoanelor, serviciilor mobile şi accesului la internet. Acestea includ dreptul clienţilor de a se transfera la alt operator fără a schimba numărul de telefon, dreptul la mai multă claritate în privinţa serviciilor şi o protecţie mai bună pentru datele personale online, arată Comisia, referindu-se la cele 20 de state.
Totodată, noi atribuţii de supraveghere pentru CE şi de reglementare pentru Organismul Autorităţilor Europene de Reglementare pentru Comunicaţii Electronice vor crea mai multă siguranţă în privinţa reglementărilor şi vor ajuta operatorii telecom să se dezvolte pe o piaţă paneuropeană, notează CE.
Proiectul care transpune cadrul de reglementare în comunicaţii s-a aflat în consultare publică, în decembrie 2010, pe site-urile Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi pe cel al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), se menţionează în comunicatul ministerului.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe