Ministerul de Finanţe renunţă la 167 de posturi din aparatul propriu, din care 20 sunt de conducere

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va renunţa la 167 de posturi din aparatului propriu, reprezentând 9% din numărul total de locuri, din care vor fi tăiate 20 de posturi de conducere, şi va desfiinţa şapte direcţii din organigrama ministerului, potrivit unui proiect de restructurare.

Urmărește
987 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Finanţe renunţă la 167 de posturi din aparatul propriu, din care 20 sunt de conducere

Ministerul de Finanţe renunţă la 167 de posturi din aparatul propriu, din care 20 sunt de conducere (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Din cele 167 de posturi, 35 sunt vacante, iar 132 posturi au fost preluate din luna februarie de către Ministerul Fondurilor Europene.

"Posturile vacante rămase după această reducere la nivelul aparatului propriu al ministerului vor fi redistribuite cu precădere către o structura nou înfiinţată, Unitatea de verificare şi autorizare", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre pentru restructurarea ministerului.

Totodată, vor fi desfiinţate şapte direcţii din organigrama ministerului şi vor apărea noi structuri, precum Unitatea de verificare şi autorizare, prin reorganizarea activităţii Direcţiei generale management al domeniilor reglementate specific.

Va fi înfiinţată, de asemenea, o funcţie de secretar de stat care va coordona Unitatea de verificare şi autorizare şi va sprijini Ministrul Finanţelor Publice în îndeplinirea politicilor guvernamentale în domeniul autorizării antrepozitelor, jocurilor de noroc, caselor de marcat, caselor de schimb valutar, tichetelor de masă şi tichetelor cadou.

Restructurarea Ministerul Finanţelor Publice mai include crearea Unităţii de evaluare a investiţiilor publice, care va avea ca atribuţie evaluarea eficienţei alocării resurselor financiare pentru investiţii publice finanţate integral sau parţial din bugetul de stat.

Ministerul va avea şi un corp de control, aflat în subordinea directă a ministrului, pentru a separa activitatea de control intern desfăşurată pentru respectarea reglementărilor aplicabile din domeniile de activitate specifice aparatului propriu al ministerului de activitatea de inspecţie economico-financiară.

Reorganizarea va presupune şi crearea Direcţiei generale relaţii financiare internaţionale, care va asigura suportul tehnic al atribuţiilor exercitate de ministru în calitate de reprezentant al statului român în instituţiile financiare internaţionale.

În schimb, va fi desfiinţată Direcţia legislaţie cod de procedură fiscală şi cea de politici şi legislaţie în domeniile vamal şi nefiscal şi se va crea o singură structură, Direcţia generală de legislaţie cod procedură fiscală, reglementări nefiscale şi contabile, care va include şi Direcţia de legislaţie şi reglementări contabile, pentru o coordonare unitară a legislaţiei în domeniu.

Direcţia generală legislaţie Cod fiscal va fi reorganizată în Direcţia generală de legislaţie Cod fiscal şi reglementări vamale, iar cele trei direcţii din subordine vor fi desfiinţate pentru o mai bună coordonare a activităţii de elaborare a modificărilor şi completărilor legislaţiei de Cod fiscal precum şi de rescriere a întregii legislaţii fiscale.

Direcţia de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă se va transforma în Serviciul de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă pentru finanţe şi Serviciul de comunicare pentru buget, trezorerie şi datorie publică.

Direcţia generală de analiză macroeconomică şi politici financiare îşi va schimba denumirea în Direcţia generală de politici şi analiză macroeconomică. Direcţia de buget şi contabilitate internă se va reorganiza în Direcţia de buget, contabilitate internă, investiţii şi achiziţii publice, prin preluarea activităţii de investiţii şi achiziţii publice de la Direcţia generală de investiţii, achiziţii publice şi servicii interne.

De asemenea, proiectul prevede reorganizarea Direcţiei generale de investiţii, achiziţii publice şi servicii interne în Direcţia de servicii interne, având în vedere ultimele modificări ale legislaţiei bugetare pentru o mai bună corelare a activităţii de angajare a cheltuielilor bugetului ministerului cu execuţia acestuia.

În plus, va fi desfiinţat Serviciul asistarea conducerii.

Coordonarea Compartimentului Corpul consilierilor pentru afaceri europene este delegată unui secretar de stat prin includerea acestuia în cadrul Direcţiei generale pregătire Ecofin şi asistenţă comunitară.

În ceea ce priveşte Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), directorii executivi ai direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti se numesc în funcţie de către preşedintele ANAF, cu avizul consultativ al ministrului Finanţelor Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici