Ministerul Economiei a semnat 70 de contracte pentru finanţarea tinerilor întreprinzători

Ministerul Economiei, prin Agenţia pentru implementarea proiectelor pentru IMM-uri, a semnat miercuri primele 70 de contracte de finanţare nerambursabilă în cadrul programului de sprijinire a tinerilor întreprinzători.

Urmărește
42 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei a semnat 70 de contracte pentru finanţarea tinerilor întreprinzători

Ministerul Economiei a semnat 70 de contracte pentru finanţarea tinerilor întreprinzători (Imagine: Northfoto)

Primele contracte sunt pentru tineri care-şi asigură din surse proprii partea de cofinanţare.

Din 22 februarie, data lansării programului, şi până la 17 aprilie au fost înmatriculate 1.859 de microîntreprinderi, fiind înregistrate online 700 de planuri de afaceri.

"Ordonanţa şi-a atins scopul, avem 3.000 de cereri de finanţare. La această oră, aceste firme vor crea 6.000 de locuri de muncă", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Ion Ariton.

El a arătat că până la finele anului obiectivul este dublarea numărului de firme din program şi al locurilor de muncă.

"Sperăm că facilităţile oferite de program să fie utilizate într-o manieră corectă. Acest program va contribui în mod cert la creşterea economică a României", a declarat miercuri, în conferinţă, premierul Emil Boc.

Majoritatea firmelor înregistrate sunt din domeniul întreţinerii şi reparaţiilor auto, urmate de cele cu activităţi de fabricare a pâinii, prăjiturilor şi produselor proaspete de patiserie şi restaurante.

Tinerii au putut să înregistreze firmele din 11 februarie, iar depunerea planurilor de afaceri pe site-ul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) a început pe 22 februarie.

În cadrul Programului, întreprinzătorii în vârstă de până la 35 de ani pot beneficia de finanţare de până la 10.000 de euro. Programul are în acest an un buget de 21 milioane de lei şi vizează susţinerea a peste 1.100 de întreprinzători.

Înscrierea în program este continuă şi se face on line pe site-ul AIPPIMM. Vor fi finanţate, printre altele, achiziţia de terenuri pentru construcţii şi/sau amenajări efectuate în cadrul proiectului, construirea sau achiziţia de spaţii destinate realizării activităţii pentru care s-a solicitat finanţare, de mobilier, echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru.

Pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă, întreprinzătorii trebuie să angajeze minimum două persoane şi să reinvestească anual 50% din profit. Alte facilităţi acordate debutanţilor în afaceri sunt scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată.

De asemenea, aceştia vor primi garanţii de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii pentru creditele contractate în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de AIPPIMM, până la 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 de euro.

În vederea obţinerii finanţării, vor fi transmise la bancă, în limita bugetului anual, planurile de afaceri care au obţinut cel puţin punctajul minim şi care au fost avizate de Agenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici