Ministerul Economiei: South Stream ar putea tranzita România, traseul nu este încă stabilit

România ar putea fi una dintre ţările care vor fi tranzitate de gazoductul South Stream, având în vedere poziţia sa geografică, dar traseul definitiv al conductei nu a fost încă stabilit, a comunicat, vineri, biroul de presă al Ministerului Economiei.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei: South Stream ar putea tranzita România, traseul nu este încă stabilit

Ministerul Economiei: South Stream ar putea tranzita România, traseul nu este încă stabilit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Traseul definitiv al conductei va fi stabilit de studiile de fezabilitate ce urmează să se realizeze. Precizăm că această informaţie a fost transmisă ori de câte ori s-a discutat până acum despre acest proiect", potrivit sursei citate.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, joi, că gazoductul South Stream, susţinut de Rusia şi Italia, va trece şi prin România.

"Am reuşit să deschidem dialogul cu Federaţia Rusă. România este implicată în toate proiectele din zona sudică (a Europei - n.r.). South Stream trece prin România, AGRI şi Nabucco la fel. Toate aceste fac din România un jucător foarte important", a afirmat Videanu.

Directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a declarat, la 9 aprilie, că România nu mai poate lua locul Bulgariei în proiectul South Stream, dar ar putea fi construit un tronson către aceasta, fie pe sub Marea Neagră fie pe teritoriul bulgăresc.

România a avut discuţii pe tema dezvoltării South Stream, iar potrivit unei declaraţii din luna martie a lui Videanu, transporatorul de gaze Transgaz Mediaş (TGN) a primit invitaţia oficială a Moscovei de a intra în proiect.

Autorităţile ruse au semnat deja acorduri interguvernamentale privind construcţia gazoductului cu Bulgaria, Serbia, Grecia, Ungaria, Slovenia şi Croaţia. În proiect va fi inclusă şi Austria.

Conducta South Stream, cu o lungime de circa 900 de kilometri, va trece pe sub Marea Neagră, din Novorosisk până la Varna, în Bulgaria, urmând să transporte gaze ruseşti către Europa, ocolind Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici