Ministerul Energiei propune, din nou, fuziunea CEO Oltenia cu Hidroelectrica. Fondul Proprietatea nu ştie

Ministerul Energiei ia în calcul o integrarea a CEO Oltenia cu Hidroelectrica, a anunţat, marţi, Doru Vişan, secretar de stat în acest minister.

Urmărește
314 afișări
Imaginea articolului Ministerul Energiei propune, din nou, fuziunea CEO Oltenia cu Hidroelectrica. Fondul Proprietatea nu ştie

Ministerul Energiei propune, din nou, fuziunea CEO Oltenia cu Hidroelectrica. FP nu ştie

„Cea mai bună combinaţie pe care o văd este cărbunele cu Hidroelectrica, o companie nouă, al cărui acţionar este statul, care să răscumpere acţiunile de la Fondul Proprietatea. Aceasta consider că este calea legală şi de parcurs. Este la minister (o propunere – n.red.) şi mai departe promovată de minister în cele două comisii”, a afirmat Doru Vişan, marţi, în cadrul ZF Power Summit.

Acesta şi-a argumentat poziţia, reamintind de faptul că, în anii trecuţi, a mai existat această propunere, dar a fost respinsă de industrie.

„Este o variantă de lucru. Fiţi sigură că suntem conştienţi de dificultăţile care există. Ştiţi că această soluţie ajunsese într-un stadiu foarte avansat în anii trecuţi şi a fost blocată. Dacă nu, cu certitudine spun, începând cu luna aprilie, pentru cărbune, va tebui să promovăm schema de sprijin cu acceptul Comisiei Europene, de patru ani, cu o prognoză de restructurare”, a detaliat Vişan.

FP deţine aproximativ 20% din Hidroelectrica, acestea fiind evaluate la 3,53 miliarde de lei, la finele lunii ianuarie 2019.

Hidroelectrica a obţinut un profit de 1,55 miliarde de lei, anul trecut, la o creştere a cifrei de afaceri de 14%, la 4,25 miliarde de lei.

„Este o ştire proaspătă. Am citit că s-a făcut această declaraţie în cadrul acestei dezbateri. Deocamdată, pe surse oficiale, nu am primit nimic în acest sens. Noi avem în plan acest lucru (vânzarea pachetului de la Hidroelectrica). Am avut acest proces prin care am dorit să vindem pachetul nostru la Hidroelectrica. Din păcate, din cauza acestei ordonanţe aprobată la sfârşitul anului trecut, 114... Aceasta a introdus un element în piaţă de nesiguranţă, de instabilitate legislativă. Din acel moment, a fost foarte dificil pentru orice investitor să facă nişte calcule exacte cu privire la care este potenţialul viitor de generare de profit al acestei companii. Chiar şi în acest moment sutn foarte multe elemente pe care nu le ştim ca investitor – cantitatea de energie care ar trebui să fie furnizată de Hidroelectrica, preţul. Toate acestea sunt nişte elemente esenţiale pentru orice investitor ca să facă o evaluare cu privire la valoarea companiei”, a afirmat Călin Meteş, Vice President / Executive Director la Franklin Templeton Investments, administratorul FP.

Reprezentantul Franklin a mai susţinut că principala lor opţiune de exit este listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), dar „statul n-a făcut nimic în acest sens în ultimul an”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici