Ministerul Finanţelor a împrumutat joi 5 miliarde de euro de pe piaţa internaţională. Guvernul are nevoie tot mai mare de finanţare pentru acoperirea deficitului bugetar

Ministerul Finanţelor a ieşit joi pe piaţa internaţională de obligaţiuni unde s-a împrumutat de 5 miliarde de euro prin trei emisiuni, două în euro şi una în dolari, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește
312 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor a împrumutat joi 5 miliarde de euro de pe piaţa internaţională. Guvernul are nevoie tot mai mare de finanţare pentru acoperirea deficitului bugetar

În prima emisiune de obligaţiuni pe 7 ani, Ministerul Finanţelor a atras 2,25 mld. de euro la o dobânda de mid-swap+2,75%.

În a doua emisiune pe 20 de ani, s-a împrumutat cu 750 de milioane de euro la o dobândă mid-swap+3,5%.

În a treia serie de obligaţiuni, a atras 2,10 mld. de dolari la dobânda titlurilor de stat americane pe 10 ani + 2,1%.

Guvernul are nevoie tot mai mare de finanţare pentru acoperirea deficitului bugetar, pentru rostogolirea datoriilor luate anterior care vin acum la scadenţă.

În urma rectificării bugetare care se va opera în zilele acestea, deficitul bugetar a urcat la 6,9% din PIB de la 5% cât era prognoza.

Interesul investitorilor pentru cele trei tranşe a fost următorul: pe şapte ani 7,2 mld. euro, pe 10 ani 8,5 mld. dolari şi pe 20 de ani 2,3 mld. de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici