Ministerul Finanţelor va contesta la CC proiectul Senatului de reducere a TVA

Ministerul Economiei şi Finanţelor va contesta la Curtea Constituţională iniţiativa adoptată de Senat pentru reducerea la 5% a taxei pe valoarea adăugată la alimentele de bază, dacă iniţiativa va fi promulgată, deoarece decizia ar diminua veniturilor bugetare, nu însă şi preţurile la alimente.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor va contesta la CC proiectul Senatului de reducere a TVA

Ministerul Finanţelor va contesta la CC proiectul Senatului de reducere a TVA

"Ministerul Finanţelor va fi abilitat, dacă iniţiativa este promulgată, să o atace la Curtea Constituţională", a afirmat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorii au adoptat, miercuri, o iniţiativă legislativă care prevede reducerea la 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la alimentele de bază - pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr. Senatul a adoptat această iniţiativă legislativă în calitate de primă Cameră sesizată. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

Reprezentanţii patronatelor au afirmat că reducerea TVA la 5% ar fi urmată de scăderea preţurilor la alimente, însă rămân sceptici în privinţa aprobării acestei propuneri, întruct şi alte iniţiative de acest fel au trecut de Senat, dar nu şi de Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici