- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.12.2016, 11:32)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Fondurilor Europene va lansa apeluri de proiecte, cu buget de 1,54 miliarde de euro, în următoarele trei luni
În următoarele trei luni, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va lansa mai multe apeluri de proiecte, cu un buget total de 1,54 miliarde de euro, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul fondurilor europene, Dragoş Dinu.
Urmărește
747 afișări
Ministerul Fondurilor Europene va lansa apeluri de proiecte, cu buget de 1,54 miliarde de euro, în următoarele trei luni (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)
“În ceea ce priveşte cele trei programe operaţionale relevante gestionate de MFE: Programul Infrastructura Mare, Programul Operaţional Capital Uman şi Programul Operaţional Competitivitate, calendarul lansărilor pentru perioada decembrie 2016- 1 martie 2017 evidenţiază faptul că va fi lansat un buget aproximativ de 1,54 miliarde de euro, ceea ce reprezintă circa opt la sută din alocarea totală a celor trei programe”, a declarant, pentru pentru MEDIAFAX, ministrul fondurilor europene, Dragoş Dinu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Acesta a precizat că, MFE monitorizează lunar calendarele estimative ale lansărilor, iar în cazul în care apar întârzieri faţă de termenele stabilite, sunt solicitate clarificări autorităţilor de management.
Astfel, în perioada următoare, până pe 1 martie 2017 se vor lansa patru tipuri de apeluri de proiecte în cadrul Programului Infrastructura Mare, cu un buget total estimat de 690 de milioane de euro. Este vorba despre proiecte ce au ca scop reducerea suprafeţelor poluate istoric, reducerea efectelor inundaţiilor şi eroziunii costiere, creşterea producţiei de energie din surse alternative (geotermal, biomasă şi biogaz) şi cele de cogenerare de înaltă eficienţă:
- Reducerea suprafeţelor poluate istoric (buget estimat 140 milioane de euro)
- Reducerea efectelor inundaţiilor şi eroziunii costiere (buget estimat 402,35 milioane de euro)
- Creşterea producţiei de energie din surse alternative (geotermal, biomasă şi biogaz) (buget estimat 83,86 milioane de euro)
- Cogenerare de înaltă eficienţă (buget estimat 63,53 milioane de euro)
Citeşte şi: 480.000.000 de lei proveniţi din fraude economice, recuperaţi în primele 10 luni ale anului
De asemenea, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman se vor deschide mai multe apeluri, bugetul total estimat atingând 670 de milioane de euro:
- Măsuri de ocupare a tinerilor NEETs şomeri cu vârsta între 16 şi 24 de ani înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare (buget estimat 478 milioane de euro)
- Solidar start up – înfiinţare de întreprinderi sociale (buget estimat 30 milioane de euro)
- Implementarea de măsuri/operaţiuni integrate în contextul mecanismului Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii (DLRC) (buget estimat cinci milioane de euro)
- Programe de tip a doua şansă, programe de formare profesională initiate pentru tinerii NEETs şomeri înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare (buget estimat 60 milioane de euro)
- Furnizare de servicii a doua şansă – fomare continuă personal didactic pentru a doua şansă (buget estimat 20 milioane de euro)
- Crearea cadrului institutional pentru funcţionarea de creşe la nivel naţional, în cadrul sistemului de educaţie, inclusiv pilotare de creşe (buget estimat 26 milioane de euro)
- Revizuirea curricumului naţional de nivel gimnazial, inclusiv formare şi pilotare de resurse didactice (buget estimat 51 milioane de euro).
În cadrul Programului Operaţional Competitivitate se vor deschide apeluri cu un buget total estimat de 178,25 milioane de euro:
- Mari infrastructuri de cercetare-dezvoltare (buget estimat 42,39 milioane de euro)
- Creşterea investiţiilor private în cercetare-dezvoltare (buget estimat 52,38 milioane de euro)
- Parteneriate pentru transfer de cunoştiinţe (buget estimat 71,62 milioane de euro)
- Asigurarea securităţii cibernetice a sistemelor TIC şi a reţelelor informatice (buget estimat 11,86 milioane de euro).
Citeşte şi: Radu Opaina, fost director al RADET: Legea prin care facturile la utilităţi se achită mai devreme, este, practic, fără efect
Citeşte şi: EXCLUSIV: 3 decembrie, ziua de când călătorii CFR puteau fi despăgubiţi pentru întârzierea trenurilor
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe