Ministerul pentru Societatea Informaţională prelungeşte până în septembrie data limită de depunere a ofertelor pentru privatizarea Poştei

MSI prelungeşte cu trei luni, până în septembrie, data limită de depunere a documentelor de participare şi a ofertelor preliminare şi neangajante pentru procesul de privatizare a Companiei Naţionale Poşta Română, ca urmare a solicitării unei "importante administraţii poştale europene".

Urmărește
133 afișări
Imaginea articolului Ministerul pentru Societatea Informaţională prelungeşte până în septembrie data limită de depunere a ofertelor pentru privatizarea Poştei

Ministerul pentru Societatea Informaţională prelungeşte până în septembrie data limită de depunere a ofertelor pentru privatizarea Poştei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ca urmare a solicitării unei importante administraţii poştale europene care a achiziţionat recent dosarul de privatizare şi a evoluţiei pieţei serviciilor poştale locale şi internaţionale, Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), la propunerea Comisiei pentru Privatizare, anunţă că data limită de depunere a documentelor de participare şi a ofertelor preliminare şi neangajante pentru procesul de privatizare a Companiei Naţionale Poşta Română stabilit la data de 30 iunie 2014, ora 12:00 se prelungeşte până la data de 30 septembrie 2014, se arată într-un comunicat al MSI.

"Procesul de privatizare a Poştei Române este în plină desfăşurare şi există în prezent premisele unei privatizări de succes întrucat o mare administraţie poştală europeană a cumpărat recent dosarul de privatizare a companiei. Fiind vorba de o documentaţie complexă, de o decizie importantă şi de o tranzacţie majoră, s-a solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor preliminare. Consultantul împreună cu echipa de privatizare desfaşoară discuţii împreună cu alţi potenţiali investitori şi suntem încrezători în semnalele pozitive ale pieţei", a declarat ministrul de resort, Răzvan Cotovelea.

Dosarul de prezentare poate fi achiziţonat în schimbul sumei de 50.000 euro (sau echivalentul în lei) de la sediul MSI pe baza cererii scrise prealabile a investitorilor interesaţi.

Cererea scrisă privind achiziţionarea dosarului de prezentare va fi comunicată în prealabil cu cel puţin două zile lucrătoare prin scrisoare recomandată sau personal prin depunere la sediul ministerului.

Astfel, pentru participarea la procesul de selecţie, investitorii interesaţi trebuie să depună la sediul MSI până la data limită 30 septembrie 2014, ora 12 documentele de participare, respectiv dosarul de prezentare, inclusiv documentele care atestă îndeplinirea criteriilor de precalificare şi garanţia de participare în valoare de 9,48 milioane de lei sau echivalentul acestei sume în euro, la cursul de schimb.

"La acest moment, unul dintre cei mai mari operatori de servicii postale din Europa a achiziţionat dosarul de prezentare a Poştei Române pentru suma de 50.000 euro, acesta solicitând amânarea termenului de depunere a documentelor de precalificare pentru a avea timpul necesar să studieze documentaţia care are aproximativ 1.000 de pagini. Având în vedere complexitatea informaţiilor şi magnitudinea tranzacţiei ne aşteptam la astfel de solicitări şi am fost pregătiţi să analizăm şi să le soluţionăm în timp util (...)Ţin să subliniez că procesul este deschis în continuare pentru toate părţile interesate", a declarat într-un comunicat Alexandru Petrescu, preşedintele Comisiei de privatizare a Poştei.

El a arătat că din discuţiile cu potenţialii investori, aceştia au avut nevoie de o perioadă în care să poată valida că procesul este ireversibil şi că Guvernul României şi reprezentanţii companiei îşi doresc privatizarea.

"Totodată, performanţele companiei şi percepţia riscului de ţară s-au îmbunătăţit, şi consider că nivelul de atractivitate al companiei poate atrage acum investitori din categoria celor strategici. Vom folosi lunile următoare pentru a repoziţiona compania în zona de valorificare maximă la momentul tranzacţiei, prin consolidarea măsurilor de redresare economică şi prin abordări noi în relaţia cu sindicatul reprezentantiv, cu propuneri în care ambele părţi pot câştiga pe termen mediu şi lung", a adăugat Petrescu.

Statul, prin MSI, deţine 75% din acţiunile CNPR, iar restul de 25% sunt deţinute de Fondul Proprietatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici