- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Transporturilor a renunţat la reorganizarea CNADNR întrucât măsura ar putea întârzia absorbţia fondurilor europene
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a renunţat la reorganizarea CNADNR prin separarea activităţilor, întrucât compania a fost acreditată în forma actuală la CE şi înfiinţarea unei noi structuri ar putea întârzia absorbţia fondurilor europene.
Ministerul Transporturilor a renunţat la reorganizarea CNADNR întrucât măsura ar putea întârzia absorbţia fondurilor europene (Imagine. Silviu Matei/Mediafax Foto)
"La Compania de Drumuri şi la CFR directorii trebuie să fie atenţi pentru a nu schimba ceva faţă de cum sunt împărţite fondurile structurale pentru că s-ar putea să avem mari probleme la Comisia Europeană. Pentru că sistemul a fost acreditat în forma actuală şi dacă schimbăm ceva acum trebuie să regândim întreg procesul de absorbţie a fonsdurilor şi există riscul să apară întârzieri", a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor Alexandru Nazare, la o întâlnire a Consiliului Investitorilor Străini.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
România are cu 6.000 mai puţini pensionari, dar pensii mai mari
-
Cel puţin 100 de nord-coreeni au fost ucişi în lupte alături de forţele ruse, afirmă Seulul
-
Bulgaria introduce controale temporare la frontiera cu România începând cu 1 ianuarie 2025
Reorganizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România ar fi urmat să vizeze separarea activităţilor de autostrăzi, drumuri naţionale, centuri ocolitoare şi întreţinerea infrastructurii.
Nazare a mai spus că altă problemă cu care se confruntă ministerul de resort este lansarea proiectelor în regim de concesiune, astfel încât lansarea acestora să nu contribuie la majorarea deficitului bugetar planificat.
În prezent rata de absorbţie a fondurilor europene este de 6%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO