- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.07.2018, 14:09)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Miniştrii agriculturii ţărilor G20, îngrijoraţi de utilizarea frecventă a măsurilor protecţioniste
Ţările G20 sunt îngrijorate de utilizarea tot mai frecventă a măsurilor comerciale protecţioniste şi şi-au luat angajamentul de a reforma regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului cu privire la agricultură, se arată în declaraţia comună a miniştrilor agriculturii, semnată la Buenos Aires.
Urmărește
248 afișări
Miniştrii agriculturii ţărilor G20, îngrijoraţi de utilizarea frecventă a măsurilor protecţioniste
"Suntem îngrijoraţi de utilizarea tot mai mare a măsurilor netarifare protecţioniste, incompatibile cu regulile OMC. Ne afirmăm atât drepturile, cât şi obligaţiile noastre incluse în acordurile OMC, precum şi angajamentul nostru de a ne baza măsurile sanitare şi fitosanitare, reglementările tehnice privind standardele, orientările şi directivele internaţionale, recomandările stabilite de organizaţiile internaţionale relevante, evaluarea riscului adecvat circumstanţelor, precum şi să ne abţinem de la adoptarea nenecesară a obstacolelor în calea comerţului internaţional", se arată în declaraţia comună, semnată inclusiv de reprezentantul Statelor Unite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
De altfel, produsele agricole ale Statelor Unite au şi fost ţinta unor măsuri de retorsiune ale Chinei, Mexicului, Canadei şi Uniunii Europeane ca răspuns la taxele vamale americane pe oţel şi aluminiu.
Potrivit Reuters, care-l citează pe Secretarul Agriculturii al SUA, Sonny Perdue, administraţia preşedintelui Donald Trump intenţionează să aplice un plan de subvenţionare a agricultorilor americani cu o valoarea estimată între şapte şi opt miliarde de dolari, cu scopul atenuării efectelor pe care sancţiunile le au asupra sectorului agricol american.
Miniştrii de agriculturii şi-au asumat, de asemenea, să aducă şi schimbări regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) care guvernează comerţul cu produse agricole - fără însă, să se menţioneze şi modalităţile în care acest lucru va fi făcut.
"Recunoscând rolul important al OMC, suntem de acord să continuăm procesul de reformare al regulilor comerciale din domeniul agricol în cadrul mandatului existent", se precizează în declaraţia comună.
Declaraţia vine pe fondul unor promisiuni deja făcute, miercuri, de către Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker lui Donald Trump cu privire la reformarea OMC. De altfel, în lunile anterioare, au apărut mai multe informaţii conform cărora preşedintele american ar intenţiona scoaterea Statelor Unite din OMC - un scenariu, oricum, discutabil întrucât ar avea nevoie de aprobarea Congresului.
Concluziile cu privire la ameninţările la adresa comertului internaţional al miniştrilor agriculturii ţărilor G20 sunt similare cu cele din urmă cu o săptămână ale miniştrilor de finanţe ai aceluiaşi grup. În declaraţia semnată de miniştrii de finanţe, în rândul ameninţărilor la adresa comerţului erau incluse creşterea vulnerabilităţilor financiare, intensificarea tensiunilor comerciale şi a celor geopolitice, dezechilibrele globale şi inegalitatea.
Printre temele majore discutate în cadrul întâlnirii miniştrilor agriculturii statelor G20 s-au mai numărat gestionarea responsabilă a solului, reducerea risipei alimentare şi rolul tehnologiei în agricultură.
Grupul ţărilor G20 deţine 60% din totalul suprafeţei agricole de la nivel global şi sunt responsabile pentru 80% din producţia de produse agricole.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe