- Home
- Economic
- LUXEMBURG, (20.06.2014, 16:32)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Miniştrii de Finanţe din UE au adoptat o măsură împotriva evaziunii fiscale a companiilor
Miniştrii de Finanţe ai Uniunii Europene au adoptat vineri o dispoziţie menită să întărească legislaţia de combatere a aşa-numitei practici de "optimizare fiscală" a unor companii, prin care evită plata taxelor în Europa.
Urmărește
353 afișări
Miniştrii de Finanţe din UE au adoptat o măsură împotriva evaziunii fiscale a companiilor (Imagine: Shutterstock)
Este vorba despre o propunere de amendament a Comisiei Europene, pentru îmbunătăţirea unei directive al cărei rol este să evite dubla impozitare a companiilor din acelaşi grup, cu operaţiuni în mai multe state membre.
Unele companii se folosesc de această directivă profitând de diferenţele legislative între statele membre, pentru a evita plata oricăror impozite prin intermediul unor structuri fiscale numite "împrumuturi hibrid".
"Este un instrument important utilizat de multinaţionale pentru evitarea impozitelor", a explicat comisarul pentru Fiscalitate Algirdas Semeta, subliniind că astfel statele înregistrează pierderi importante de venituri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Remedierea deficienţelor dispoziţiei "contribuie la reumplerea cuferelor statelor membre şi asigură un tratament egal la nivelul UE", a arătat Semeta.
Noile prevederi urmează să acopere lacunele directivei, stipulând în principal că "împrumuturile hibrid" nu mai pot fi scutite de impozite.
Decizile europene în domeniul fiscal necesită acordul unanim al statelor membre.Textul a fost adoptat după exprimarea de rezerve din partea Maltei, singura ţară care s-a opus până în prezent acestei dispoziţii şi care a obţinut unele garanţii din partea Comisiei Europene.
Statele membre au timp până pe 31 decembrie 2015 să includă directiva modificată în legislaţia naţională.
Problema evaziunii fiscale a companiilor figurează între priorităţile politice ale multor state membre şi a fost abordată şi în instanţe precum G20.
Modificarea directivei referitoare la impozitarea companiilor face parte dintr-un plan mai amplu al Comisiei Europene, prezentat la sfârşitul anului 2012, referitor la combaterea evaziunii fiscale.
Recent, Comisia a deschis investigaţii aprofundate referitoare la practicile fiscale agresive din Irlanda, Olanda şi Luxemburg, suspectate că acordă facilităţi fiscale nejustificate unor companii precum Google şi Starbucks.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe