- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Miniştrii de Finanţe din UE susţin sancţionarea automată a ţărilor cu deficite mari
Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană sunt de acord cu necesitatea sancţionării automate a statelor cu deficite bugetare peste nivelul prevăzut în legislaţia comunitară, dar au amânat discuţiile referitoare la introducerea unui mecanism permanent de rezolvare a crizelor din zona euro.
Miniştrii de Finanţe din UE susţin sancţionarea automată a ţărilor cu deficite mari (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Participanţii la reuniunea miniştrilor de Finanţe comunitari urmează să discute, luni, şi o scrisoare prin care nouă ţări, între care şi România, au solicitat excluderea costului reformei pensiilor din calculul deficitelor şi al datoriilor relatează Reuters.
Surse din zona euro au declarat că propunerea nu a fost susţinută de unele state mari din UE, astfel încât este probabil ca aceste costuri să fie luate în considerare indirect, atunci când Comisia Europeană analizează nivelul deficitelor şi datoriilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Reformele legate de Planul de Stabilitate şi Creştere au rolul să prevină declanşarea unei noi crize a datoriilor suverane, de timpul celei din Grecia, după ce legislaţia actuală s-a dovedit ineficientă pentru impunerea unor limite datoriilor şi deficitelor, relatează Reuters.
"Sancţiunile ar trebui să fie o consecinţă normală, cvasi-automată, dacă sunt încălcate regulile", a declarat comisarul pentru Afaceri Economice şi monetare Olli Rehn, înainte de începerea reuniunii.
În pofida faptului că au avut loc mai multe întâlniri, de la începerea discuţiilor pe această temă, în luna mai, există puţine detalii referitoare la progresul negocierilor.
Termenul limită pentru stabilirea modificărilor este sfârşitul lunii octombrie, iar reforma trebuie aprobată la un summit al liderilor UE.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO