- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.10.2018, 13:42)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Anton de la Energie estimează: Dacă extragem gazele din Marea Neagră, vom ajunge primul producător de gaze din UE
Anton Anton, ministrul Energiei, a susţinut, luni, că România trebuie să devină un hub de gaze naturale, în condiţiile în care este producător şi poate deveni chiar cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană (UE).
Urmărește
277 afișări
Ministrul Anton de la Energie estimează: Dacă extragem gazele din Marea Neagră, vom ajunge primul producător de gaze din UE
„Din statisticile europene s-ar părea că, în vreo câţiva ani de zile, dacă noi extragem gazele din Marea Neagră, vom ajunge primul producător de gaze din Uniunea Europeană, după Brexit. Se pare. Mi-aş dori lucrul acesta. (...) În niciun caz, România nu poate fi o concurenţă pentru gazul rusesc. Ca ordin de mărime, producţia noastră este cu cel puţin un ordin de mărime mai mică decât cea a Rusiei. Atunci, noi trebuie să avem grijă ca, în regiune, să fim un factor de stabilitate şi de echilibru, şi, de ce nu, să fim un hub de gaze”, a afirmat Anton Anton, în cadrul conferinţei „Profit Energy.forum”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
-
Marine Le Pen prezice alegeri prezidenţiale anticipate şi sfârşitul erei Macron
-
XAI, compania lui Elon Musk, vizează o finanţare suplimentară de miliarde
Ministru Energiei a menţionat că este nevoie ca România să devină un hub de gaze în condiţiile în care Ungaria, Bulgaria şi Turcia se declară fiecare hub de gaze, deşi niciunul nu este producător de gaze.
Tot relativ la gaxele extrase din Marea Neagră, ministrul Energiei a menţionat că România trebuie să se gândească cum le introduce în sistemul european, în condiţiile în care BRUA (Bulgaria - România - Ungaria - Austria) i se pare o poveste frumoasă, o poveste de succes şi poate deveni o soluţie.
„Şantierul BRUA este în grafic. Mai mult, tot la BRUA se racordează şi conductele care au aprobare de la Marea Neagră. Dacă am avea, un surplus extraordinar de gaze, România este conectată de toată lumea: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina, Moldova. Acestea sunt conexiuni bidirecţionale, cu ajutor acestor conexiuni, România poate să importe şi să exporte gaze”, a detaliat Anton Anton.
De asemenea, ministrul Energiei a reamintit că Transgaz a cumpărat Moldogaz, compania similară din Republica Moldova, aceasta fiind o altă conexiune facilă.
Oficialul de la Energie a mai susţinut că de gaze ar putea beneficia şi agricultura, datorită îngrăşămintelor produse de combinatele de profil.
„Avem patru sau şase combinate care ar putea să funcţioneze, dacă ar avea gaz, cu un minim de investiţii, care creşte, pe măsură ce ele stau. 2,5 miliarde de metri cubi ar putea consuma. Iată că am putea să utilizăm gazele din Marea Neagră. Am putea chiar să discutăm cu investitorii, cei care vor extrage gazele din Marea Neagră şi să încercăm împreună cu ei să atragem pentru nişte investitori în nişte combinate îngrăşămite chimice”, a mai spus Anton Anton.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe